Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ένα πλήρες σχήμα που ωριμάζει την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί





Την Κυριακή άλλο ένα γλέντι πραγματοποιήθηκε στο Πλουμί, αυτή τη φορά σε διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη. Ο Γιάννης Δερμιτζάκης με το ούτι, ο Θέμης Πολυζωάκης με το βιολί, ο Θύμιος Μπαρδαμάσκος με την κιθάρα και η Ελεάννα Παπανικολοπούλου με τα κρουστά και τη φωνή της, συναντήθηκαν για άλλη μια φορά στο χειμωνιάτικο Πλουμί.
Κομμάτια παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα, σε ένα συνδιασμό οργάνων, φωνών αλλά επιλογών που φαίνεται να ωριμάζει με τον καιρό. Τα παιδιά ξεκίνησαν το απόγευμα και τέλειωσαν λίγο πριν τις 12 και για άλλη μια φορά αγκαλιάστηκαν από το κοινό, που για άλλη μια φορά γέμισε το Πλουμί.
Έχουμε ξαναμιλήσει για τα παιδιά και για το ταλέντο τους και είχαμε προβλέψει πως αυτό το σύνολο έχει μέλλον τόσο στο Πλουμί όσο και γενικότερα. Αυτό ακριβώς ζήσαμε κάποιες εβδομάδες μετά αυτή την Κυριακή που πέρασε.
Ξεχωρίσαμε την εκφραστικότητα του σχήματος και την πληρότητά του (βιολί, ούτι,κιθάρα, κρουστό, ανδρικές και γυναικεία φωνή) καθώς και την αμεσότητά του με τον κόσμο.
Ξεχωρίσαμε ειδικότερα το ταίριασμα των φωνών με τα τραγούδια.
Ξεχωρίσαμε και την ερμηνεία των παιδιών σε δικές τους συνθέσεις, όπως αυτές του Γιάννη Δερμιτζάκη, τις οποίες ακούμε όλο και πιο συχνά στο Πλουμί.
Άλλο ένα γλέντι ολοκληρώθηκε στο Πλουμί την Κυριακή που πέρασε και μπορείτε να δείτε τις καλύτερές του στιγμές στο άλμπουμ που ακολουθεί εδώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου