Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη παραμονή Χριστουγέννων στο Πλουμί είναι γεγονός.





Την Τετάρτη το βράδυ δοκιμάσαμε στο Πλουμί κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Και εξηγούμαστε.
Έχει ξανασυμβεί να υπάρχει μουσική στο Πλουμί με σημαντικούς μουσικούς, που παίζουν για εμάς και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχει επίσης ξανασυμβεί στο Πλουμί το να κάνουμε αφιερώματα κουζίνας με βάση κάποια περίσταση, όπως με το μπακαλιάρο στις 28 Οκτώβρη, με το fingerfood και το swing. Έχει επίσης ξανασυμβεί το Πλουμί να γεμίζει από κόσμο, που είτε ακούει σιωπηλός τη μουσική, είτε χαμογελαστά σιγοτραγουδάει, είτε χορεύει.
Ε, την Τετάρτη που πέρασε, είχαμε μια βραδιά που συνέβησαν όλα τα παραπάνω μαζί και ακόμα άλλα τόσα, και όλα αυτά σε μία πρωτόγνωρη περίσταση για το ίδιο το Πλουμί, την παραμονή Χριστουγέννων.
Οι δύο Γιώργηδες, ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης με το ούτι, το λαούτο και τη φωνή του, μαζί με το Γιώργο Γιανναδάκη με τις λυρες και τη φωνή φυσικά, ξεκίνησαν να παίζουν γύρω στις έντεκα. Διάφοροι εορταστικοί και όχι μόνο μεζέδες, όπως γαλοπούλα, σούπα ξυνόχοντρου, ρεβυθοκεφτέδες, και φυσικά το γλυκό, ένα εκμέκ, ήταν ήδη έτοιμα και είχαν γεμίσει το χώρο από μυρωδιές και τις προσδοκίες μας για να τα δοκιμάσουμε. Τα τραπέζια άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν, και η πρώτη παραμονή Χριστουγέννων στο Πλουμί, σε πραγματικά οικογενειακό κλίμα, έγινε γεγονός.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη βραδιά αυτή στο άλμπουμ εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου