Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ένα κανονικό party με τα όλα του την Πρωτοχρονιά στο Πλουμί




 

Το 2015 άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, από το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιανουαρίου στο Πλουμί. Κατ'αρχήν με το που άνοιξαν οι πόρτες, οι πρώτοι ήρθαν για καφέ, τσάι και όχι μόνο, γεμίζοντας σιγά σιγά τα τραπέζια του Πλουμιού, και δίνοντας τις ευχές τους για καλή χρονιά. Οι τσαγιέρες και τα φλυτζάνια επιστρατεύτηκαν, η μουσική ξεκίνησε να παίζει στο ύφος της βραδιάς, και όλοι περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε, ενώ η βροχή έξω έπεφτε όλο και πιο έντονη.
Ο Ερμής και ο Σωκράτης, έφτασαν στο Πλουμί κατά τις οκτώ, και μαζί τους ένα πλήθος ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών αλλά και όχι μόνο, που με τη ζωντάνια τους, το χαμόγελό τους, τα αστεία τους αλλά κυρίως την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκαν στο κλίμα του χώρου, τη διάθεσή τους να βοηθήσουν και να μας διευκολύνουν όσο μπορούσαν, έδωσαν στη βραδιά έναν άλλο τόνο από τα συνηθισμένα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια.
Για να μην πολυλογούμε, τα παιδιά άρχισαν να παίζουν μουσική γύρω στις εννέα και η αλήθεια είναι ότι μας άφησαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή με ένα χαμόγελο.
Τρία ήταν τα στοιχεία που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας για αυτά που είδαμε στο Πλουμί εκείνο το βράδυ:
Πρώτο, όλη η παράσταση ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες και σε όσα μας είχαν περιγράψει τα παιδιά. Από αυτή την άποψη λοιπόν, ακούσαμε όλη τη γκάμα των τραγουδιών που περιμέναμε, συν λίγα ακόμα, από έντεχνα μέχρι παραδοσιακά, κι από ρεμπέτικα μέχρι rock 'n roll, ελληνικό και ξένο, όλα τοποθετημένα μέσα σε φόρμες blues, ή για να το πούμε καλύτερα σε φόρμες πλήρως ταιριαστές για να παίζονται από δύο κιθάρες, όχι όμως με έναν κλασικό και τετριμμένο τρόπο.
Ταυτόχρονα, όλοι στο χώρο από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η παράσταση έμειναν προσηλωμένοι στο ηχιτικό αποτέλεσμα και συγκινημένοι από αυτό, τόσο με τις κιθάρες όσο και με τις εξαιρετικά ποιοτικές όσο αφορά στην απόδοση των τραγουδιών και των διασκευών φωνές από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Τρίτο, μας δώθηκε η εντύπωση ότι όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερα πόδια, όλο και περισσότεροι ώμοι χόρευαν στα τραπέζια (η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δε συγκρατήθηκαν, σηκώθηκαν και χόρεψαν από χασαποσερβικο μέχρι και... βαλς).
Κάπως έτσι πέρασε η Πρωτοχρονιά στο Πλουμί. Δύο παιδιά με πολύ ταλέντο και φαντασία, πίστη στη δυνατότητά τους να δημιουργήσουν μια παράσταση όπου μοιράστηκαν ένα πλήθος από τραγούδια διαφορετικών ειδών, όλα στα μέτρα τους. Μια παρέα γύρω τους, η παρέα τους, από νέα κυρίως παιδιά που με το χαμόγελό τους και μόνο ζέσταναν το Πλουμί εκείνο το βράδυ. Και κάπου εκεί ανάμεσα και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να νοιώθουμε τυχεροί γι αυτό το Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από την Πρωτοχρονιά στο Πλουμί, στο άλμπουμ εδώ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου