Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η πρώτη ημέρα του νέου προγράμματος δραστηριοτήτων στο Πλουμί, ολοκληρώθηκε με επιτυχία



Χθες, Τρίτη, είχαμε την πρώτη ημέρα του νέου εβδομαδιαίου προγράμματος, με το Πλουμί να ανοίγει για δύο δραστηριότητες, μία ολοκαίνουργια και μία παλιότερη αλλά σε νέα ημέρα και ώρα.
Μιλάμε φυσικά για τα μαθήματα θεατρικής αγωγής, που ξεκίνησαν χθες στο Πλουμί. Μια πρώτη συνάντηση, με τις απραίτητες συνεννοήσεις, αλλά και την απευθείας δράση. Από την παρουσίαση, μια εισαγωγή σε όρους και έννοιες, πιάνοντάς τα από τις ρίζες αλλά και στην εξέλιξή τους, με πολλή μα πολλή συζήτηση, εξηγήσεις αλλά και ερωτήσεις, ταυτόχρονα με μουσική μέχρι ένα πρώτο παιχνίδι κίνησης και λόγου, όλα αυτά σε μία δραστηριότητα που οφείλουμε να πούμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα, αφήνοντάς μας σε σκέψεις γύρω από διάφορες έννοιες και συζητήσεις κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας γύρω από το ίδιο το θέατρο, τη σχέση του με τους ανθρώπους, το λόγο και το βάρος του, και κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τη συνέχεια, την επόμενη Τρίτη, με μια δραστηριότητα που από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει.
Ακολούθησε το "Πλέξιμο κάλτσας με τέσσερις βελόνες" με την Ούτε Μουστακάκη στις 18:00, μια γνώριμη σε εμάς δραστηριότητα, σε νέα ώρα και ημέρα. Το γνωστό σκηνικό, με τις βελόνες, τα νήματα, το τσάι, τις συζητήσεις και τα χαμόγελα στήθηκε για μία ακόμα φορά στο Πλουμι. Οι βελόνες πήραν...φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, και οι συμβουλές, οι διορθώσεις, οι φιλοφρονήσεις και φυσικά τα μαγικά δημιουργήματα από ανθρώπους όλων των επιπέδων, έδιναν και έπαιρναν στις νυχτερινές και πιο παγερές πια Αρχάνες,σε μια δραστηριότητα που από την πρώτη στιγμή συνδιάζει τη δημιουργία με μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική διάσταση.
Και οι δύο δραστηριότητες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τρίτη στο Πλουμί, περιμένοντας όλους εσάς και εμάς και με νέα σχέδια για τη συνέχεια.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου