Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Άλλη μια Τετάρτη ολοκληρώθηκε στο Πλουμί με δραστηριότητες




Άλλη μία Τετάρτη δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε επιτυχώς (και επεισοδιακώς) στο Πλουμί.
Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 18:00, όπου η μουσική προπαιδεία με την Κάλλια Σπυριδάκη, με τα ξυλόφωνα, και κυρίως με τα παιδιά, γέμισε με ήχους όλο το χώρο. Επί μία περίπου ώρα, ακούσαμε νέες μελωδίες αυτή τη φορά, σε μια παρέα παιδιών που υπό τις κατάλληλεες οδηγίες μιας καλής δασκάλας, ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη των προσδοκιών μας και γίνονται μια σωστή ορχήστρα, απλά ανακαλύπτοντας τη μουσική, τις χαρές και τις λύπες της, αλλά κυρίως τις δυνατότητές τους, σε ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικές μελωδίες, και σταθμούς της μουσικής, επιλεγμένες από την ίδια τη φαντασία της ομάδας.
Η ώρα πέρασε και ακολούθησε η δραστηριότητα του χορού. Για άλλη μια φορά η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, στο γνώριμο σκηνικό με τα ακροβολισμένα τραπεζάκια, τις διαφορετικές μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα, τους χορευτές διαφορετικών επιπέδων και διαφορετικών προελεύσεων, που τους δένει η ανάγκη για μάθηση και για κίνηση, κάτω από τις οδηγίες μιας ταλαντούχας δασκάλας.
Αυτό που ήταν και είναι πιο εντυπωσιακό από όλα και σε αυτή τη δραστηριότητα, είναι το γεγονός, ότι τόσο το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα του χώρου, όσο και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες στο χώρο,έχουν αρχίσει έπειτα από τόσους μήνες, να αποδίδουν καρπούς χειροπιαστούς: κατά γενική ομολογία, το επίπεδο των χορευτών, αυτής της παρέας που άρχισε να χορεύει τον Οκτώβρη και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, ανεβαίνει συνεχώς.
Αυτό είναι κάτι που φαίνεται σταδιακά στο σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων στο Πλουμί, παλιών και καινούργιων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου