Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Άλλη μια Τρίτη ολοκληρώθηκε στο Πλουμί με νέες προσδοκίες αλλά και εξελίξεις






Η τρίτη εβδομάδα στο νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Πλουμί ξεκίνησε σήμερα δυναμικά.
Οι πόρτες άνοιξαν από το μεσημέρι με το θέατρο που έχει έρθει στο Πλουμί με πολλές προσδοκίες εδώ και τρεις εβδομάδες αισίως. Η τρίωρη δραστηριότητα σήμερα τα είχε χωρίς υπερβολές όλα. Από την ανάγνωση μέχρι την αποστήθηση, την κινησιολογία μέχρι το παιχνίδι, την ιστορία μέχρι τη συζήτηση, όλα τα ζήσαμε σήμερα το μεσημέρι. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, αφετηριών και επιπέδων, μπαίνουν για τρεις περίπου ώρες στη διαδικασία να μάθουν, να συνυπάρξουν, να αγγιχθούν, κυρίως να απελευθερώσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους.
Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με ακόμα υψηλότερες προσδοκίες για τη συνέχεια, με πολλή δουλειά για το σπίτι και με πολλές υποσχέσεις για παραπάνω επεκτάσεις, οι οποίες θα ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της συγκεκριμένης δραστηριότητας και θα φανούν στο μέλλον.
Στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Η δραστηριότητα αλλάζει ώρα και ημέρα, γεμίζοντας άλλη μια ημέρα της εβδομάδας στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Πλουμί. Το νέο ραντεβού ορίστηκε λοιπόν για αυτό το Σάββατο, και για κάθε Σάββατο, στις 17:00.

Το θέατρο έδωσε τη θέση του στη δραστηριότητα του πλεξίματος. Βελόνες, νήματα διαφόρων ειδών, τσάι και κυρίως συμπάθεια, στήθηκαν για μία ακόμα φορά στο καθιερωμένο τραπέζι, μαζί με νέους και παλιούς μαθητές, που όχι μόνο μαθαίνουν και είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να μαθαίνουν, αλλά με τη σειρά τους προσελκύουν και άλλους, σε μια δραστηριότητα που για πολλές φορές έχουμε πει ότι αποκτά σταδιακά και άλλες διαστάσεις, πέρα από τη μετάδοση μιας γνώσης που θεωρητικά χάνεται με το χρόνο, κάτι που άλλωστε θα αποδειχθεί στη συνέχεια.
Συνεχίζουμε λοιπόν με τις νέες δραστηριότητες της εβδομάδας, ενώ για αυτές που πέρασαν, όπως είπαμε και παραπάνω, τα νέα ραντεβού είναι την επόμενη Τρίτη αλλά και το Σάββατο που έρχεται αντίστοιχα.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου