Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μια δραστηριότητα που μπήκε από νωρίς στο νόημα, ή αλλιώς η Πέμπτη που πέρασε στο Πλουμί






Μόλις χθες γράφαμε από εδώ ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε υπενθυμίσει πρός όλες τις κατευθύνσεις, την αξία των δραστηριοτήτων, της εδραίωσης, της εξέλιξης και της ανάπτυξής τους καθώς και ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μαζί με κάποια άλλα πράγματα που είτε ήδη γίνονται είτε θα γίνουν τα θεμέλια της περεταίρω εξέλιξης για τη συνέχεια του Πλουμιού.
Ε λοιπόν η αλήθεια είναι ότι μόλις μία ημέρα μετά, και λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δραστηριότητας, του μαθήματος κρουστών με τη Μαρίτζια Κατσούνα, επιβεβαιώσαμε σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω.
Για άλλη μία φορά ο κύκλος (ή για την ακρίβεια το ημικύκλιο απένταντι στον πίνακα) στήθηκε σήμερα στο Πλουμί, και μια σειρά από διαφορετικά κρουστά, διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικών αφετηριών και σχέσης με τη μουσική, παρακολούθησαν για άλλη μία φορά τη συνέχεια του μαθήματος που και σήμερα διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του.
Τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά. Ξεκινώντας από βασικές αρχές της μουσικής και της ρυθμολογίας, αλλά και τις βασικές αρχές δακτυλοθεσίας και γενικότερης σωματοθεσίας γύρω από το όργανο, τα μαθήματα κρουστών ξεδιπλώνονται ήδη από την τρίτη συνάντηση, σε γνώσεις, ρυθμούς και κομμάτια, σε διάφορες γεωγραφικές και ιστορικές περιοχές, κυρίως ωστόσο ξεδιπλώνοντας, όλους εμάς, τις δυνατότητές μας, καθώς και τις δυνατότητες του χώρου αλλά και μίας δραστηριότητας, που από νωρίς φαίνεται ότι μπήκε ήδη στο νόημα.
Το νέο ραντεβού ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη τη γνωστή ώρα και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε ήδη γι αυτό.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου