Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Για τη συλλογική κουζίνα χθες στο Πλουμί





Η εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκε με μια σειρά από τις καθιερωμένες πια δραστηριότητες για τις οποίες σας ενημερώσαμε καθημερινά και στις οποίες είδαμε τη συμμετοχή να αυξάνεται. Αυτή τη φορά σας επιφυλάσσαμε και μια έκπληξη για το απόγευμα της Κυριακής που πέρασε, το οποίο σας καλέαμε να περάσουμε όλοι μαζί.
Μιλάμε φυσικά για τη συλλογική κουζίνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πλουμί.
Οι μαγειρικές και όλες οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από το πρωί. Μαγειρέματα, σε σπίτια, στο Πλουμί, προετοιμασίες και συνεννοήσεις της τελευταίας στιγμής, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, όπου οι πόρτες άνοιξαν, το Πλουμί ήταν ζεστό από την ηλιόλουστη μέρα, γεμάτο μυρωδιές από τα πρώτα φαγητά όπου έφτασαν και με τα τραπέζια στημένα για τη συνέχεια.
Οι πρώτοι άρχισαν να καταφθάνουν γύρω στις πέντε, φέρνοντας με τη σειρά τους κατσαρόλες, σκεύη, ταψιά και αλουμινόχαρτα, με φαγητά, γλυκά, νοστιμιές και όχι μόνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας να περάσουμε μαζί αυτό το απόγευμα και γεμίζοντας τον πάγκο που στήθηκε γι αυτό το σκοπό.
Τα πιάτα έδιναν και έπαιρναν, μαζί με όλα τα απαραίτητα, μαζί και οι συζητήσεις με παλιούς και νέους φίλους που ήρθαν χθες στο Πλουμί.
Η ώρα περνούσε και τα όργανα βγήκαν από τις θήκες. Τα "δικά" μας παιδιά, ο Στέλιος Κασσαπάκης, ο Γιάννης Δερμιτζάκης και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαζί με φίλους που ανταποκρίθηκαν ευχαρίστως, μας χάρισαν μια πολύ συγκινητική βραδιά, που από τη μία συνόδευσε τη συλλογική κουζίνα και το παρεΐστικο κλίμα της, όπως έχει συμβεί στο Πλουμί σε ανάλογες περιπτώσεις όλο αυτό το χρόνο, από την άλλη μας θύμισε πόσο τυχεροί είμαστε, έχοντας κοντά μας μουσικούς με πολύ ταλέντο, που χαίρονται να παίζουν μαζί και σε τέτοιες περιπτώσεις όπως η χθεσινή.
Η συλλογική κουζίνα στο Πλουμί ολοκληρώθηκε χθες λοιπόν με επιτυχία από δύο απόψεις. Πρώτο γιατί ακόμα απέδειξε μία ακόμα φορά ότι ο καλύτερος δρόμος για ένα όμορφο απόγευμα Κυριακής περνά μέσα από πράγματα που κάνουμε όλοι μαζί, από τη μαγειρική μέχρι τη μουσική, χωρίς προαπαιτούμενα και πολύπλοκα σχέδια, απλά βάζοντας ο καθένας ό,τι μπορεί να βάλει, από ένα φαγητό ή ένα γλυκό ή τη μουσική του, μέχρι τη φυσική του παρουσία και το κέφι του. Δεύτερο γιατί επιβεβαιώνεται και υπενθυμίζεται ότι ένας χώρος όπως το Πλουμί, όχι μόνο φιλοξενεί τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά τις ενθαρρύνει κι όλας, ανοίγοντας νέους δρόμους για όσα θα δούμε στη συνέχεια, όπως έχουμε πει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό.

Θέλουμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν χθες με όλους τους τρόπους και όους τους βαθμούς για την επιτυχή διοργάνωση της κουζίνας και της βραδιάς γενικότερα. Τέτοιες πρωτοβουλίες άλλωστε, που αποδεικνύουν πόσα μπορούμε να καταφέρουμε παρέα.
Τα καλύτερα έρχονται.

Δείτε τις καλύτερες στιγμής της χθεσινής κουζίνας στο άλμπουμ εδώ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου