Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ευχάριστες συναντήσεις, ή άλλιώς η Τετάρτη που πέρασε στο Πλουμί






Την Τετάρτη του Πάσχα, είχαμε στο Πλουμί πολύ ευχάριστες συναντήσεις.
Τρεις παλιοί φίλοι, ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης, η Μαρία Τερζάκη και ο Μανώλης Κανακάκης, συναντήθηκαν κατ'αρχήν στο Πλουμί, φέρνοντας μαζί τους ένα εξαιρετικό μουσικό και όχι μόνο αποτέλεσμα, αποτελούμενο από ούτια, λαούτο, κανονάκι,κρουστά, φωνές, κυρίως ωστόσο από το ταλέντο τους. Ένα ταξίδι σε παραδοσιακούς και όχι μόνο σταθμούς, από όλη την ανατολική Μεσόγειο, με πολύ διαλεχτές επιλογές, τόσο όσο αφορά στους ίδιους τους σταθμούς, δηλαδή τα τραγούδια και τις μελωδίες, καθώς και όσο αφορά στη διαδρομή ανάμεσα τους, με τις αλλαγές και τις γέφυρες και όχημα το δέσιμο των παιδιών, τις ικανότητες και την ψυχή τους.
Την ίδια στιγμή, το βράδυ της Τετάρτης, όσοι βρέθηκαν στο Πλουμί, συναντήθηκαν με μια γενιά μουσικών, για την οποία μιλάμε πολλές από εδώ, τους περισσότερους από τους οποίους έχουμε φιλοξενήσει στο Πλουμί, και κάθε φορά χαιρόμαστε να ακούμε. Πρόκειται για παιδιά που νοίωθουμε εξαιρετικά δικά μας και που έχουν κάνει τη δική τους κατάθεση στις μουσικές μας αναμνήσεις και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.
Κατά τα άλλα για άλλη μία φορά, ένας χώρος φιλόξενος και χειροποίητος όπως το Πλουμί, που αναγεννάται, συναντήθηκε με όλους τους παραπάνω, με εμάς και τα παιδιά, δημιουργώντας μια από τις πολλές εικόνες που έχουμε ζήσει και θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό το χώρο, το σπίτι μας.
Θέλουμε λοιπόν από τη μεριά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο αποτέλεσμα της Τετάρτης, και να ανανεώσουμε για το επόμενο ραντεβού μας, που είναι σίγουρο ότι δε θα αργήσει να έρθει.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το βράδυ της Τετάρτης που πέρασε, στο άλμπουμ εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου