Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Λίγα λόγια για το νέο μας blog: "Πλουμί το περιοδικό".


Βρισκόμαστε στα μέσα περίπου της άνοιξης, και η ώρα των ανακοινώσεων μόλις έφτασε.
Το Πλουμί, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ξεκίνημά του, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης που συντελείται αυτή την άνοιξη, και για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, διευρύνεται, ξεδιπλώνεται και ανθίζει και αποκτά το δεύτερο διαδικτυακό του τόπο. 


Πρόκειται για το Πλουμί:το περιοδικό, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε στην ολοκαίνουργια διεύθυνσή του εδώ (ploumimag.blogspot.gr), το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον ιντερνετικό αέρα.


Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αρχική σελίδα πρόκειται για μια "συλλογή κειμένων και πολυμέσων, γύρω από την τέχνη, την αυτάρκεια και όχι μόνο, ίσως ασύνδετων μεταξύ τους". Οι δημοσιεύσεις είναι χωρισμένες ανά κατηγορία, πηγή και θέμα, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από την πρώτη ματιά στο μενού του blog.
Το περιοδικό περιλαμβάνει όλα τα κείμενα, πολυμέσα, παρουσιάσεις, και αναδημοσιεύσεις, μοιραστήκαμε μαζί από το blog μας εδώ όλους αυτούς τους μήνες, που αποτελούν τη βάση γι αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει στη συνέχεια.
Ήδη οι πρώτες νέες δημοσιεύσεις για το νέο blog είναι έτοιμες και θα εμφανιστούν στο Περιοδικό τις επόμενες ώρες, και καλύπτουν μια σειρά από θέματα.
Ταυτόχρονα, μια πρώτη φιλοδοξία του νέου εγχειρήματος, είναι η ολοένα και μεγαλύτερη διεύρυνση της θεματολογίας, των πηγών, αλλά και των δημιουργών και συνεργατών, πάντα μέσα στο νόημα του όλου εγχειρήματος. Για το λόγο αυτό, είναι ευπρόσδεκτη κάθε πιθανή πρόταση, προσφορά, ικανότητα, θεματολογία, συνεργασία, από όλους εσάς. Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε με το δικό μας λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να μας καταθέσετε τις ιδέες και τις προτάσεις και τις διαθεσιμότητές σας,στο mail μας εδώ ή και μέσω όλων των ηλεκτρονικών ή και όχι μόνο μέσων επικοινωνίας.
Για το τέλος, σας έχουμε δύο από τις επόμενες φιλοδοξίες: Θέλουμε το περιοδικό να είναι, ή να γίνει μια ομαδική προσπάθεια που να αγκαλιάζει ένα αυξανόμενο σύνολο από ανθρώπους, την ίδια στιγμή που να είναι προσβάσιμο με όλους τους τρόπους σε ακόμα περισσότερους. Για το λόγο αυτό και σε επόμενο στάδιο, θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε μια πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων γύρω από το εγχείρημα του περιοδικού, την ίδια στιγμή, να εξετάσουμε τους όρους και για μία έντυπη έκδοσή του.
Σκεφτείτε το.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου