Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ένα παζλ με πολλά κομμάτια χθες στο Πλουμί






Χθες οι Tarab ήρθαν στο Πλουμί.
Μία εμφάνιση τεσσάρων παιδιών, που έχουμε δει πολλές φορές στο Πλουμί, τον Γιάννη Δερμιτζάκη στο ούτι, το Θέμη Πολυζωάκη στο βιολί και τη φωνή, το Μανώλη Τζανάκη στην κιθάρα και τη φωνή και την Ελεάννα Παπανικολοπούλου στα κρουστά και τη φωνή, σε μία ιδιαίτερη βραδιά, με όνομα, που από κάθε άποψη περιμέναμε.
Ένα σχήμα με τρεις φωνές και τέσσερα όργανα και πολλές προοπτικές, που εμφάνιση την εμφάνιση προσπαθεί να προκαλέσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ήρθε χθες στο Πλουμί για μία παράσταση με πολλές ιδιαιτερότητες.
Η βραδιά άρχισε από τις δέκα, με τους Tarab να μας εισάγουν στο μουσικό ταξίδι. Ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μέσα από επιλογές κομματιών παραδοσιακών και όχι μόνο, ξεδιπλώθηκε χθες και το πρώτο που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατά τις δύο ώρες που διήρκησε,υπήρξαν πολλές στιγμές που κράτησε την απόλυτη προσοχή μας.
Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός των τεσσάρων μουσικών, των φωνών, αλλά και των επιλογών, για μία ακόμα φορά μας έφερε σε επαφή με κάτι οικείο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα παιδιά. Ταυτόχρονα μας επιφύλαξαν και εκπλήξεις, με νέες επιλογές, που μπορούμε να πούμε ότι μας καθήλωσαν.
Οι Tarab ήταν το βασικό κομμάτι του παζλ, που συμπληρώθηκε όπως ήταν φυσικό από ένα σύνολο ανθρώπων που ήρθαν χθες, συνόδευσαν τη μουσική με τους εκλεκτούς μεζέδες και όλα τα απαραίτητα, κυρίως με το ζεστό και φιλόξενο κλίμα του χώρου, και χάρισαν το πολυτιμότερό τους δώρο, στο μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς: την σιωπή τους.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη χθεσινή βραδιά, στο άλμπουμ εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου