Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Και οι όμορφες ημέρες συνεχίζονται στο Πλουμί χθες Παρασκευή






Και οι όμορφες ημέρες συνεχίζονται στο Πλουμί. Η Παρασκευή λοιπόν ξεκίνησε από το πρωί.
Το ραντεβού δώθηκε όντως από νωρίς εκτός του χώρου και ένα πλήθος από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι φίλοι μας αλλά και άνθρωποι που γνωρίσαμε επί τόπου, περάσαμε κάποιες ώρες στην ύπαιθρο, στη σκιά ενός λιόφυτου κάπου εδώ στη γύρω περιοχή. Συζητήσεις,τραγούδια, φαγητό, έρευνα στα τοπικά φυτά και όχι μόνο, συμβουλές αλλά και σχέδια για το μέλλον, σε ένα πρωινό που θα θυμόμαστε για καιρό,με πολλά συμπεράσματα που προέκυψαν και θα δώσουν τους καρπούς τους στη συνέχεια.
Συνεχίζουμε ωστόσο με τα υπόλοιπα που συνέβησαν χθες, μιας και κάποιες ώρες αργότερα, μεταφερθήκαμε στο Πλουμί. Οι πόρτες άνοιξαν για δεύτερη ημέρα και υποδεχτήκαμε μια πολύ αγαπημένη μας δραστηριότητα, τη μουσική ομάδα με τα μικρασιάτικαι και τα παραδοσιακά με το Στέλιο Κασσαπάκη. Ο κύκλος στήθηκε στη μέση του Πλουμιού, και ένα σύνολο από μουσικούς, με διάφορα όργανα, τοξοτά,έγχορδα και κρουστά, συνέχισαν την προσωπική και συλλογική τους διαδρομή προς νέα κομμάτια, κάτω από τις οδηγίες ενός ανθρώπου που αγαπάει τη μουσική, και χαίρεται να μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία μαζί μας. Μαζί με την ομάδα,ένα σύνολο από ανθρώπους βρέθηκε στο χώρο και απόλαυσε τον καφέ ή και τη ρακή, στα μέσα ή έξω τραπέζια του χώρου.
Η μουσική ομάδα με τα μικρασιάτικαι και τα παραδοσιακά ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη συνάντηση, την Παρασκευή που έρχεται, την ίδια περίπου ώρα.
Θέλουμε εδώ, και ολοκληρώνοντας τις πρώτες δύο ημέρες με το Πλουμί ξανά ανοιχτό να πούμε το εξής.
Για όλους εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία, η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων με το Πλουμί ανοιχτό, και με την παρουσία ενός συνόλου ανθρώπων ταυτόχρονα με όσους συμμετείχαν στις δραστηριότητες. Είναι εντελώς φυσιολογικός ο ενθουσιασμός, τόσο όσων συμμετέχουν στις δραστηριότητες, μιας και όσα έχουμε ζήσει όλους αυτούς τους μήνες μέσα από αυτές είναι πολύτιμα και έχουν καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα αυτού του χώρου, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές. Είναι ταυτόχρονα φυσιολογικός ο ενθουσιασμός όσων βλέπουν το Πλουμί ξανά ανοιχτό, και έρχονται να συζητήσουμε, και παρευρίσκονται στο Πλουμί κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Για όλους εμάς λοιπόν ανοίγεται ένα νέο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη δραστηριοτήτων, επι μέρους συζητήσεων, και διαφορετικών ανθρώπων ,ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου