Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πύρηχος, ή αλλιώς υπερθέαμα, την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί







Το απίστευτο σαββατοκύριακο που ζήσαμε στο Πλουμί, δε σταμάτησε στα γεγονότα του Σαββάτου.
Την Κυριακή είχαμε ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη γλέντι. Μιλάμε φυσικά για τους Πύρηχος, το Γιώργο Ζαχαριουδάκη, το Δημήτρη Στεφανάκη, το Βαγγέλη Τσαγκαράκη και το Σταύρο Τσαγκαράκη, που ήρθαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πλουμί για το καθιερωμένο απογευματινό γλέντι.
Οι Πύρηχος, ένα σχήμα που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του μουσικού του αποτελέσματος, τράνταξαν το Πλουμί από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να παίζουν γύρω στις 18:30. Διαρκής ροή, εντάσεις και υφέσεις, μουσική, εναλλαγές, διάλογοι μεταξύ των οργάνων, ταξίμια, ταξίδια ανάμεσα σε περιοχές και ιστορικές περιόδους, αλλά και βλέμματα, εκφράσεις,κινήσεις,χαμόγελα,σε ένα πεντάωρο καθολικής έκφρασης που ξεπέρασε κατα πολύ τα όρια της μουσικής παράστασης, αναμφίβολα πολύ υψηλής ποιότητας, και μετέτρεψε το γλέντι της Κυριακής σε ένα πραγματικό υπερθέαμα. Ταυτόχρονα, ένα κοινό που συμμετείχε με όλα τα μέσα και όλες του τις αισθήσεις, τραγουδώντας, χορεύοντας, πίνοντας, τρώγοντας, χαμογελώντας, αλλά και σιωπώντας όποτε χρειάστηκε, γεμίζοντας το χώρο μέσα και έξω από το Πλουμί, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην ομαλή διεξαγωγή της βραδιάς, πλαισίωσε με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό το αποτέλεσμα.
Οι Πύρηχος ήρθαν στο Πλουμί και μας έδωσαν με τον πιο πειστικό τρόπο τη δική τους εκδοχή για ένα αυθεντικό, πρωτότυπο αλλά και παραδοσιακό γλέντι,παίζοντας καθιστοί μπροστά μας, αλλά και όρθιοι ανάμεσα στο χορό, κάνοντάς εμάς, αλλά και όσους βρέθηκαν την Κυριακή στο Πλουμί, να συζητάμε για καιρό για όσα ζήσαμε. Τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής, στο άλμπουμ εδώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου