Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ένα γλέντι σε τέσσερις εικόνες





Το πρώτο γλέντι του Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πλουμί την Κυριακή που πέρασε. Το σκηνικό ήταν καινούργιο από πολλές απόψεις, μιας και είχαμε να δούμε πολύ καιρό γλέντι με ορθάνοιχτες πόρτες και καλό καιρό, ωστόσο οι εκπλήξεις δεν ήταν μόνο αυτές.
Ο Στέλιος Ζερβός και ο Στέλιος Συκάκης, ήρθαν μαζί με την παρέα τους, από νωρίς το απόγευμα στο Πλουμί, για να πιούμε καφέ και να τα πούμε κατ'αρχήν όπως μας είπαν. Αφού λοιπόν τα είπαμε, ανταλλάξαμε νέα, συζητήσαμε για όσα έχουν συμβεί δύο μήνες στο χώρο καθώς και για τα σχέδια που έχουμε και έχουν για το μέλλον, φυσικά γελάσαμε πολύ, όπως συμβαίνει συνήθως, το γλέντι δεν άργησε να αρχίσει.


Εδω θέλουμε να σας μεταφέρουμε τέσσερις εικόνες:

Πρώτη: η μεγάλη εικόνα.

Ο Στέλιος και ο Στέλιος, μαζί με το φίλο τους το Χρήστο, έστησαν στη γνωστή γωνία του χώρου, ένα σκηνικό από παλιά. Μουσικοί και τραγουδιστές, κάθονται γύρω από το τραπέζι, πίνουν, τρώνε, παίζουν, τραγουδάνε, γελάνε και γλεντάνε μεταξύ τους αλλά και με όλους εμάς, ανταλλάσσοντας χαμόγελα, φιλοφρονήσεις, πειράγματα, προσκαλώντας τους φίλους τους να τραγουδήσουν παρέα, να παίξουν μουσική. Αυτή η εικόνα και μόνο ήταν μοναδική.

Δεύτερη: η εικόνα απ'έξω.

Το δεύτερο που θέλουμε να σας μεταφέρουμε είναι η εικόνα που βλέπαμε απ'έξω. Οι ανοιχτές πόρτες κάνουν το Πλουμί επί της ουσίας, μια σκηνή στο δρόμο, επομένως όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν λίγοι οι περαστικοί κάθε ηλικίας, που στέκονταν για λίγο για να ακούσουν τα παιδιά, να δούν τι συμβαίνει να χαμογελάσουν ή να συνεχίσουν το περπάτημα τους. Μετά από καιρό είδαμε άλλωστε και τους κλασικούς θαμώνες των γύρω καφενείων που χάρη στο ανοιχτό του χώρου και καιρού επιτρέποντος, χαμογελούσαν σε διάφορες στιγμές του γλεντιού με όσα άκουγαν.

Τρίτη: οι επιλογές και όσα νοιώσαμε.

Έχουμε ξαναμιλήσει ξανά από εδώ για τα όσα συμβαίνουν όταν ο Στέλιος Ζερβός και ο Στέλιος Συκάκης παίζουν μουσική, και το επιβεβαιώσαμε και αυτή την Κυριακή. Πρόκειται για ένα αλισβερίσι ανάμεσα στο ταλέντο των παιδιών, την ικανότητα τους να παίζουν και να τραγουδάνε με μοναδικό τρόπο,ταυτόχρονα παλιό αλλά στην πραγματικότητα καινούργιο, να επιλέγουν τα τραγούδια και τη διαδρομή ανάμεσα σε αυτά από τη μία και σε όσα όλα τα παραπάνω προκαλούν στις αισθήσεις όσων βρίσκονται γύρω, ακόμα και σε όσους απλά πέρασαν έξω από το Πλουμί:συγκίνηση για τα περισσότερα από τα τραγούδια και για την εκφραστικότητα της ερμηνείας, σιγοτραγουδίσματα έξω και μέσα από το Πλουμί, κινήσεις χορευτικές, κεράσματα, χαμόγελα, και το κυριότερο από όλα, ένας σεβασμός του κοινού σε αυτό που ακούει μαζί με κάποιες μόνο προσπάθειες να γίνει μέρος του.

Τέταρτη:μια εικόνα που δε φάνηκε.
Η βραδιά τέλειωσε περίπου όπως άρχισε. Εμείς και τα παιδιά, να κουβεντιάζουμε στη γωνία του μπαρ, για όλα όσα ζήσαμε, για τις στιγμές της βραδιάς αλλά και για μελλοντικά σχέδια για τη συνέχεια καθώς και με αγκαλιές λίγο πριν αποχωριστούμε. Είναι εντελώς φυσικό άλλωστε να αναπτύσσονται σχέσεις καρδιάς μέσα από τέτοια εγχειρήματα και τέτοιες βραδιές όπως αυτή της Κυριακής, ανάμεσα σε ανθρώπους που ανακαλύπτουν ότι μοιράζονται τόσα πολλά.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής, στο άλμπουμ εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου