Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ολα είναι εφικτά, ή αλλιώς όσα ζήσαμε την Πέμπτη το βράδυ στο Πλουμί









Όσα ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στο Πλουμί η αλήθεια είναι ότι θα τα θυμόμαστε και για καιρό.
Μιλάμε φυσικά για την εμφάνιση τριών πολύ καλών μουσικών και αγαπημένων μας παιδιών, του Paul Goodman, της Μανωλίας Κοκολογιάννη και της Μαρίτζια Κατσούνα, σε μία ακόμα από τις συναυλιακές βραδιές στο Πλουμί, που επανήλθαν για τα καλά μετά από καιρό αυτό το μήνα.


Οι τρεις μουσικοί, μας παρουσίασαν μια σειρά από συνθέσεις του Paul Goodman από το καινούργιο του CD "Strangely familiar" όπου επίσης παίζουν οι τρεις τους, καθώς και άλλες εξίσου γοητευτικές παραδοσιακές και όχι μόνο μελωδίες.
Από τη μία, μια σειρά από μουσικά όργανα, όπως λύρες με συμπαθητικές χορδές, σάζι, και φυσικά τα απίθανα κρουστά της Μαρίτζια, σε δημιουργίες υψηλού επιπέδου, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, καλοδουλεμένων και το κυριότερο, έτοιμων να προκαλέσουν άμεσα τα συναισθήματά μας, ειδικά από τη στιγμή που παίχτηκαν μπροστά μας από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς που πέρα από το ταλέντο, μοιράστηκαν απλόχερα και το συναίσθημά τους.

Από την άλλη, ένα κοινό που για μία ακόμα φορά ήρθε στο Πλουμί, προσαρμόστηκε πλήρως στις συνθήκες της βραδιάς, τις προστάτεψε, αλλά και επέβαλε το να χαριστεί στους μουσικούς το πολυτιμότερό του δώρο: τη σιωπή. Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ζήσαμε ένα βράδυ όπου η μουσική κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο χώρο απ'άκρη σ'άκρη και δεν ήταν λίγες οι στιγμές όπου έβλεπες ανθρώπους, κι εμάς φυσικά, να κλείνουν τα μάτια και να ταξιδεύουν ή να μοιράζονται χαμόγελα καθηλωμένοι στις θέσεις τους.

Δείγματα δηλαδή που έχουμε ζήσει ξανά στο Πλουμί και γενικώς ενθαρρύνουμε, όπως ο σεβασμός στη μουσική, η αλληλεπίδραση του κοινού με τους μουσικούς και η ανταλλαγή συναισθημάτων, τα οποία όμως, όπως πολλοί είπαν μετά το τέλος της βραδιάς, όχι μόνο υπήρξαν, αλλά και ταίριαξαν απόλυτα μεταξύ τους στο χώρο, αποκαλύπτοντας και εδραιώνοντας για τα καλά, άλλο ένα, πολύ γοητευτικό είναι η αλήθεια πρόσωπο, όχι δεδομένο ούτε εύκολο, όσων μπορούν να γίνουν στο Πλουμί. Με άλλα λόγια, μια απίθανη βραδιά από κάθε άποψη.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη βραδιά της Πέμπτης στο άλμπουμ εδώ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου