Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το αδιαχώρητο από κόσμο αλλά και από ταλέντο, την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί







Και συνεχίζοντας την αφήγηση των προηγούμενων ημερών, φτάνουμε στην Κυριακή που πέρασε.
Το πρώτο καλοκαιρινό γλέντι στο Πλουμί περιλάμβανε μια ρεμπέτικη παρέα, που αγαπάμε να ακούμε όπου την έχουμε συναντήσει, αυτή του Μανώλη Τζανάκη, του Νίκου Σταματάκη και της Καρολίνας Γαϊτάνου.
Θα πούμε εξ'αρχής, ότι η βραδιά ήταν ένα σωστό γλέντι από κάθε άποψη.
Κόσμος από νωρίς το απόγευμα, ήρθε στο Πλουμί, καθισμένος αρχικά στα έξω τραπεζάκια και απολαμβάνοντας τον καφέ του, και όταν τα όργανα άρχισαν, όλοι μεταφέρθηκαν μέσα, αλλάζοντας στα γνωστά που συνοδεύουν ένα γλέντι, κρασί,ρακή και φυσικά τους μεζέδες που πήγαιναν και έρχονταν.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν σε όσα ακολούθησαν.
Μία μεγάλη σειρά από κομμάτια, ρεμπέτικα και όχι μόνο, με τα τρία παιδιά να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, τις επιλογές τους, και την αισθητική τους, παίζοντας για ένα ομολογουμένως μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πρόθυμα κατέκλυσαν το Πλουμί, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δημιουργώντας το αδιαχώρητο.
Μετά από καιρό, αξιοποιήθηκαν όλα τα δυνατά μέσα ώστε να χωρέσουν όλοι ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που το ίδιο το κοινό εξυπηρέτησε την κατάσταση, διευκολύνοντας ο ένας τον άλλον, ή παραχωρώντας χώρο ώστε να καταφέρουν όλοι να βρεθούν στο χώρο.
Το ένα κομμάτι έδινε τη θέση του στο άλλο και το κοινό ακολουθούσε πιστά, μιας και δεν έλειψαν πάλι οι χοροί, τα σιγοτραγουδίσματα, και φυσικά τα χειροκροτήματα στις διακοπές. Παρ'όλα αυτά οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε, για να είμαστε ειλικρινείς, ότι το αδιαχώρητο που επικράτησε, αυτή τη φορά έκανε δύσκολο το να εξασφαλιστεί αρκετή ησυχία, ώστε να δωθεί η απαραίτητη προσοχή στη μουσική, κάτι που ωστόσο πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί να λύσουμε.

Παρ'όλα αυτά το γλέντι της Κυριακής, ήταν κάτι παραπάνω από αντάξιο των προσδοκιών μας, και πρόσθεσε άλλο ένα στίγμιότυπο από τα τόσα που έχουμε ζήσει στο Πλουμί και που ελπίζουμε να ξαναζήσουμε σύντομα. Όσο αφορά τα όσα ακολουθον, θα πούμε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε, ότι τα καλύτερα δηλαδή βρίσκονται μπροστά μας.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής, στο άλμπουμ εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου