Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μια ανακοίνωση για τη μουσική στο Πλουμί




Τον τελευταίο καιρό, η σχέση της μουσικής με το Πλουμί, μια σχέση ζωντανή όλο αυτόν τον καιρό, επαναπροσδιορίζεται, ή για την ακρίβεια επανέρχεται στην αρχική της βάση.
Η μουσική και οι μουσικοί κατ'επέκταση αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές σε όσα συμβαίνουν στο Πλουμί, μιας και τόσο ένας μεγάλος αριθμός ταλαντούχων ανθρώπων που είτε παίζουν, είτε μελετούν μουσική, δικαιούνται ενός χώρου που με δίκαιο, ειλικρινή, ποιοτικό και φιλόξενο τρόπο, θα τους αγκαλιάζει και θα τους φέρνει σε επαφή με το κοινό, πέρα από τυπικές σχέσεις και τα κλασικά εικονογραφημένα.
Τόσο η σχέση του μουσικού με την τέχνη του, όσο και με το κοινό, θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να είναι μια σχέση εκπαιδευτική, μια σχέση δηλαδή όπου ο κάθε συντελεστής της μαθαίνει, γίνεται καλύτερος μέσα από το αλληλοσεβασμό, δοκιμάζοντας παράλληλα νέα πράγματα και φόρμες όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Ταυτόχρονα, ειδικά όσο αφορά στο κοινό, θεωρούμε ότι η μουσική οφείλει να είναι μια υπόθεση ανοιχτή και προσβάσιμη, χωρίς ειδικά προαπαιτούμενα πέρα από το σεβασμό και τα ανοιχτά αυτιά και διάθεση.
Επιδιώκουμε και επιμένουμε στο να ζούμε μουσικές στιγμές που να ενώνουν λοιπόν όλο και περισσότερους, κάτι που ταιριάζει πλήρως με το γενικότερο χαρακτήρα του χώρου και όσων συμβαίνουν σε αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος που και κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών, ο χαρακτήρας αυτός δεν αλλάζει, ούτε όσο αφορά στο κλίμα, στη στάση των ανθρώπων, στο στήσιμο του χώρου , αλλά και στις τιμές, που παραμένουν σταθερά χαμηλές και σε αυτές τις βραδιές. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να δίνουμε το δικαίωμα ακόμα και σε όσους θέλουν να βρίσκονται στο χώρο μόνο για τη μουσική, να συμβάλουν κατά τη δυνατότητα και την επιθυμία τους στην επιτυχία και συνέχιση τέτοιων βραδιών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, και στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης και όσων πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα, ανακοινώνουμε την καθιέρωση ενός κουτιού ενίσχυσης και στις μουσικές βραδιές, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει και με τις εβδομαδιαίες δραστηριότητες.
Τα καλύτερα έρχονται.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου