Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Ένα γλέντι και μια μικρή αλλά όχι λιγότερο σημαντική λεπτομέρεια, την Κυριακή που πέρασε στο ΠλουμίΤα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου που πέρασε, ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι της Κυριακής.
Αυτή τη φορά, ένα σύνολο από νέα παιδιά, ο Χάρης Παναγιωτάκης στη λύρα, ο Γιώργος Σταυρακάκης στο λαούτο και ο Νίκος Τζούρας στο λαούτο επίσης, έπαιξαν σε ένα ακόμα γλέντι με τη μουσική της Κρήτης να ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε μία ακόμα από τις πολλές εκδοχές που έχουμε δει στο Πλουμί.
Οι τρεις μουσικοί, ξεκίνησαν την παράστασή τους γύρω στις 19:30, από την πρώτη στιγμή μας προιδέασαν για όσα θα επακολουθούσαν: ένα γλέντι δηλαδή σε παρεΐστικό κλίμα, μιας και δεν ήταν λίγοι οι φίλοι των παιδιών που κάθονταν από την πρώτη στιγμή στα γύρω τραπέζια, με ένα σύνολο ανθρώπων να συμμετέχει άμεσα, να τραγουδάει, να χορεύει, ακόμα και να παίζει μουσική, και με τους μουσικούς να σιγοντάρουν αυτό το κλίμα, να τραγουδούν όλοι μαζί, να μπαίνουν σε ένα διάλογο με το βλέμμα, το όργανο και τη φωνή, και να μη σταματούν να παίζουν για αρκετές ώρες.
Η αλήθεια είναι ότι όσο το γλέντι συνεχιζόταν και η ώρα παιρνούσε, αυτό που περιγράψαμε παραπάνω, όχι μόνο συνεχιζόταν, αλλά φούντωνε, τόσο στην ίδια του την ένταση, μιας και το γλέντι άναβε αλλά και στην ίδια τη συμμετοχή, με ακόμα περισσότερο κόσμο να μπαίνει στο Πλουμί και ακόμα περισσότερους να συμμετέχουν σε όσα συνέβαιναν.
Ένα γνήσιο γλέντι λοιπόν ήταν και αυτό που ζήσαμε την Κυριακή στο Πλουμί, αν σκεφτεί κανείς όλα τα παραπάνω, μαζί με αυτά όμως και κάτι ακόμα που αξίζει να επισημανθεί:
Είναι η αγάπη και ο σεβασμός του μουσικού για τη μουσική που παίζει, καθώς και η χαρά του να παίζει μαζί με άλλους που δίνει άλλη διάσταση στην αλληλεπίδραση με τη μουσική, όπως κι αν αυτή εμφανίζεται μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι το γλέντι αυτής της Κυριακής είχε μια τέτοια διάσταση.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη βραδιά του Σαββάτου στο άλμπουμ εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

το κανάλι του project στο yt

επισκέψεις

Άδεια Creative Commons

"Πλουμί κρήτη" κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.Επιμέλεια ακροβάτης.
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια
Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα