Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η κουζίνα και ο κύκλος που όλο μεγαλώνει, την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί





Συνεχίζοντας το πρόγραμμα αυτού του μαγικού μήνα, καταλήξαμε σε μία Κυριακή εν μέσω μουσικής, αυτή στις 16 Αυγούστου, η οποία στο πρόγραμμα μήνα, είχε αφεθεί χωρίς να ήταν κάτι κανονισμένο. Αποφασίστηκε λοιπόν λίγες ημέρες πριν, να πραγματοποιηθεί εκείνη τη μέρα, κάτι που είχαμε να κάνουμε καιρό, δηλαδή να διοργανώσουμε μια βραδιά όπου όλα θα τα κάναμε μαζί, σε ένα συλλογικό γλέντι και κουζίνα, μία ημέρα μόλις μετά τον δεκαπενταύγουστο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε όσα θα επακολουθούσαν.
Η ζέστη στο Πλουμί ήταν αφόρητη από το πρωί, ωστόσο τα μαγειρέματα, οι προμήθειες και οι συνεννοήσεις έδειχναν σιγά σιγά να αρχίζουν. Οι ώρες περνούσαν αργά μέχρι το απόγευμα και μόνο λίγα ταψιά και κατσαρόλες μαρτυρούσαν τη συλλογική κουζίνα που θα πραγματοποιούνταν.
Λίγο πριν αρχίσει ο ήλιος να πέφτει οι ενδείξεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Ένα σύνολο από φίλους, πολύ καλούς φίλους, με τους οποίους κυρίως περάσαμε μαζί κατά τη διάρκεια του Ιουλίου (ενός μήνα που δε σας έχουμε παρουσιάσει), αλλά και από παλιότερες εποχές, ως άνθρωποι αλλά και ως συλλογικότητα, πολύ έντονες συναισθηματικά και όχι μόνο στιγμές, τόσο στο Πλουμί όσο και αλλού,μαζί και με ανθρώπους που συναντηθήκαμε στη συνέχεια ή ακόμα και επι τόπου, κατέφθασαν στο Πλουμί σταδιακά, κρατώντας τα όργανα και το χαμόγελό τους. Μετά τους καφέδες, τις απαραίτητες συστάσεις και με τον ερχομό του δικού μας Στέλιου Κασσαπάκη στο χώρο, όλα άρχισαν να κυλάνε αλλιώς.
Η αρχική ιδέα για ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο του χώρου γρήγορα καταρρήφθηκε, και ένας κύκλος, με καρέκλες, τραπέζια, σκαμπό, μουσικούς,τραγουδιστές,φίλους άρχισε να σχηματίζεται και να μεγαλώνει χωρίς σταματημό. Η μουσική ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 και δε σταμάτησε ούτε λεπτό μέχρι τέλους, με τον κύκλο να μεγαλώνει συνεχώς ενώ κι άλλοι έρχονταν και συμμετείχαν, μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα χωρίς υπερβολές μοναδικό μουσικό γεγονός, ίσως το καλύτερο από όσα έχουν συμβεί στο Πλουμί. Συνολικά στον κύκλο παρευρέθηκαν περίπου είκοσι άνθρωποι, παίζοντας ταυτόχρονα ή ανά ομάδες, δίνοντάς μας τη μία στιγμή μετά την άλλη, μη πιστεύοντας αυτό που γινόταν μπροστά μας.
Όσο αφορά σε ότι συνέβαινε τριγύρω, τα πράγματα δεν πήγαν πολύ διαφορετικά. Τα φαγητά, ειδικά μετά από ένα σημείο άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, με τάπερ, φρούτα, λαχανικά,γλυκά, ό,τι μπορούσε να φέρει ο καθένας, γέμισαν σταδιακά τον πάγκο, που είχε μετατραπεί σε σωστό μπουφέ, από ένα σύνολο από φίλους, ανθρώπους που έχουν στηρίξει το χώρο και που έχουμε ζήσει πολλά μαζί, και που και με αυτόν τον τρόπο αλλά απλά και με τη χαμογελαστή τους παρουσία, μας χάρισαν μεγάλη συγκίνηση σε διάφορες στιγμές της βραδιάς.
Η γιορτή που στήθηκε λοιπόν την Κυριακή στο Πλουμί, και που κανένας δεν ήθελε να τελειώσει, ήταν ένα μοναδικό γεγονός από κάθε άποψη, και θα μιλάμε σίγουρα γι αυτή για πολύ πολύ καιρό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την πλευρά μας όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τον Paul, τη Μανωλία, το Φάνη, τη Μαρία, τη Μαρία, τον Μίμη, τον Pierrick, τον Efren, τη Meira, τον Yoni,τον Κωστή,τα παιδιά με τα λαούτα, τα μαντολίνα και τα κρουστά (που δεν προλάβαμε καν να γνωρίσουμε) αλλά και την Ελένη, το Βασίλη, το Στέλιο, τη Μαρία, την Αλεξάνδρα και γενικότερα όλους όσους βρέθηκαν ή βοήθησαν και έγιναν μέρος αυτής της φοβερής ημέρας. Πάντα τέτοια να έχουμε.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε (αν και είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς την ενέργεια της βραδιάς), να πάρετε μια γεύση από όσα συνέβησαν την Κυριακή στα βίντεο, εδώ και εδώ.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου