Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ένα γλέντι με ανατροπές, αισθητική και ταλέντο, στο Πλουμί την Κυριακή που πέρασε.







Η περιπέτεια του Αυγούστου στο Πλουμί συνεχίστηκε με ένα γλέντι πολυαναμενόμενο μεν, που έκρυβε δε πολλές εκπλήξεις.
Μιλάμε φυσικά για τη συνάντηση του Μανώλη Μανουσάκη με το Χάρη Παναγιωτάκη, ενός διδύμου που έχουμε ξανακούσει στο Πλουμί και που μας έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές.
Οι εκπλήξεις ωστόσο αυτή την Κυριακή άρχισαν από νωρίς.
Τα παιδιά ανέτρεψαν από την αρχή την κλασική εικόνα του κυριακάτικου γλεντιού, αποφασίζοντας από την πρώτη στιγμή αλλά όχι προμελετημένα, να παίξουν όχι στην άκρη, αλλά στο κέντρο του χώρου, προσανατολίζοντας το ενδιαφέρον, το κοινό αλλά και το γλέντι ολόκληρο γύρω τους. Ένα στρογγυλό τραπέζι, δυο πιάτα, τα χρειαζούμενα και φυσικά οι δύο μουσικοί, και όλο το Πλουμί στημένο γύρω από αυτούς, με τον απαραίτητο χώρο φυσικά για χωρό γύρω τους, όπως συνέβαινε παλιά στα γλέντια.
Η ανυπομονισία να αρχίσουμε ήταν τόσο μεγάλη, που χωρίς πολλές συνεννοήσεις και χωρίς καν να το καταλάβουμε, με τους πρώτους φίλους που ήρθαν στο χώρο, άρχισε η μουσική, τραβώντας τα βλέμματα και προκαλώντας το ενδιαφέρον και των περαστικών.
Το Πλουμί στο μεταξύ γέμιζε σταδιακά και το γλέντι έδειχνε έτοιμο να ανάψει.
Κάπου εκεί ήρθε και η τρίτη έκπληξη η οποία γενικά χαρακτήρισε τη βραδιά: η μεγάλη προσήλωση του κοινού στη μουσική. Ο εντυπωσιασμός του από το στήσιμο και κυρίως η απόλυτη προσαρμογή των παιδιών σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ο Μανώλης Μανουσάκης και ο Χάρης Παναγιωτάκης, δεν μας παρουσίασαν ένα γλέντι στηριγμένο στον ενθουσιασμό, στο ρυθμό, ή στο χορό. Αντίθετα, μας απέδειξαν τη συγκίνηση που μπορεί να προκαλέσει το σιγανοτραγούδισμα, ο διάλογος μεταξύ των οργάνων, οι μουσικοί που κοιτάζονται μεταξύ τους στα μάτια, η επιλογή της σειράς και των κομματιών, ο διάλογος, τα χαμόγελα και τα γέλια γενικότερα με το κοινό, οι σιωπηλές στιγμές, το ταυτόχρονο τραγούδισμα από τους δύο (και όχι μόνο) και τέλος, το ξεσήκωμα του κόσμου για χορό, γύρω από τους μουσικούς, στήνοντας μια αγκαλιά γύρω τους. Όλα τα παραπάνω, πολύ διαφορετικά από ό,τι έχουμε ζήσει τις Κυριακές στο Πλουμί αλλά και γενικότερα, έρχονται για να προσθέσουν ένα ακόμα καρέ, στο άλμπουμ των αναμνήσεων μας από αυτό το χώρο. Και είναι σίγουρο, ότι όλα τα παραπάνω, είναι αποτέλεσμα ανθρώπων με μεγάλο ταλέντο, κυρίως με ατέλειωτη διάθεση για μουσική, αυθορμιτισμό και γνήσια αίσθηση και αισθητική.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής που πέρασε στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια γεύση από τη βραδιά στα βίντεο εδώ και εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου