Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το γλέντι γίνεται παρέα, ή αλλιώς η Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί







Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, η πρώτη Κυριακή του φθινοπώρου, δε θα μπορούσε παρά να έχει γλέντι, πλησιάζοντας πια στον ένα χρόνο κυριακάτικων γλεντιών στο Πλουμί.
Ο Στέλιος Συκάκης και ο Χάρης Παναγιωτάκης, δύο μουσικοί που έχουμε δει ξανά στο χώρο σε διάφορους συνδυασμούς, συναντήθηκαν την Κυριακή που πέρασε σε ένα γλέντι που εξελίχθηκε κάπως διαφορετικά, προσθέτοντας άλλη μία καινούργια εικόνα στις στιγμές που έχουμε ζήσει σε αυτό το χώρο.
Όλα ξεκίνησαν κάπου λίγο μετά τις επτά, όπου τα παιδιά έφτασαν στο χώρο και πριν ερθουν οι υπόλοιποι, ήπιαμε μαζί καφέ,ανταλλάξαμε νέα και ειδήσεις, σκέψεις και φυσικά πολλά αστεία. Κάπου εκεί άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι, καθισμένοι σταδιακά γύρω μας, γύρω από το τραπέζι των παιδιών. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε τα επόμενα λεπτά, και χωρίς πολλές συνεννοήσεις, τα όργανα ξεκίνησαν εκεί ακριβώς που ήπιαμε τον απογευματινό μας καφέ, σε εκείνο το τραπέζι.
Όσα ακολούθησαν, μπορούν να περιγραφούν μόνο ως μια μεγάλη παρέα,διαφορετικών ανθρώπων, που όλοι τοποθετήθηκαν στο χώρο, γύρω από τους δύο μουσικούς, όχι όμως με βάση κάποιο στήσιμο, αλλά εντελώς αυθόρμητα.
Από εκεί και πέρα, θα θέλαμε να πούμε αρκετά για το μουσικό αποτέλεσμα, θα επιμείνουμε ωστόσο στην έντονη λυρικότητα αυτού του ντουέτου, και στον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτήθηκε από το κλίμα γύρω του,από τη διάθεση για ένα γλέντι με πολύ μεράκι, και από τον τρόπο που έδωσε πίσω αυτή τη διάθεση. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές άλλωστε που τόσο η φωνή του Στέλιου αλλά και το γενικό αποτέλεσμα, μας καθήλωσε , ενώ άλλες φορές μας έκανε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Αυτή η ανατροφοδότηση, μπορεί να φαίνεται πολλές φορές απλή, ωστόσο κατά τη γνώμη μας είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα γλέντι, είτε αυτό εκφράζεται ως παρέα, είτε ως κάτι πιο οργανωμένο, και είναι πολλή σημαντική για κάθε μουσική εκδήλωση γενικότερα.

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από όσα συνέβησαν την Κυριακή στο βίντεο εδώ.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου