Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Γλέντι με τους "Πλήρη ντάξει" αυτή την Κυριακή στο Πλουμί
Αυτή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Πλουμί στο καθιερωμένο γλέντι μας υποδέχεται μια λαϊκή κομπανία. Οι "Πλήρη Ντάξει" έρχονται στο Πλουμί, για ένα ολοζώντανο ρεμπέτικο γλέντι-παράσταση με ύφος μεσοπολέμου, που δεν πρέπει να χάσετε. Όλα αυτά, κλασικά από νωρίς το απόγευμα.

Τους "Πλήρη ντάξει" αποτελούν οι:
Κατερίνα Δούκα: τραγούδι, κουτάλια, ζήλιες
Μανώλης Πορφυράκης: τραγούδι, κιθάρα
Λευτέρης Τσικουρίδης: τραγούδι, μπουζούκι
Χρήστος Παππάς: τραγούδι, μπουζούκι, μπαγλαμάς, κιθάρα

Ας δούμε τι μας λένε οι ίδιοι για τον εαυτό τους:
"Η λαΐκή κομπανία “πλήρη ντάξει” έχει παγιώσει ένα τρόπο έκφρασης και απόδοσης βασισμένο στο παραδοσιακό ύφος και όπως αυτό καταγράφεται από την δισκογραφία κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. Η ανάγκη καταγραφής αυτού του ιδιώματος τους οδήγησε στην δισκογραφία, και με την βοήθεια πολλών φίλων τους, καταφέρανε να εκδόσουν τρεις (3) δίσκους με δικά τους κομμάτια, πλήρη ντάξει - Νοέμβριος 2013, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Νοέμβριος 2014, Τρίτος ΔΙSKOS - Δεκέμβριος 2015.

Τραγούδια από την δισκογραφία τους αλλά και παλιά ρεμπέτικα συνθέτουν το ρεπερτόριο που παρουσιάζουν στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ο δυναμισμός στην οργανοπαιξία και ο λυρισμός τον φωνών τους είναι τα κύρια στοιχεία που τους προσάπτουν οι φίλοι ακροατές τους.

Έχουν παρουσιάσει την δουλεία τους σε Ελλάδα και Κύπρο με δεκάδες εμφανίσεις σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ και έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Έχουν συνεργαστεί με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο (Video artists, designers, ζωγράφους, φωτογράφους, ηχολήπτες, παραγωγούς) διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσεων γύρω από την κομπανία.

Αυτό το διάστημα επικοινωνούν το σύνολο της πολύχρονης εργασίας τους με μιά σειρά από συναυλίες, στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Δυτική Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για τους πλήρη ντάξει στο: www.plirintaxei.gr"

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

το κανάλι του project στο yt

επισκέψεις

Άδεια Creative Commons

"Πλουμί κρήτη" κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.Επιμέλεια ακροβάτης.
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια
Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα