Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Πλουμιστά παραμύθια: Θησαυροί και αινίγματα αυτό το Σάββατο στις 16:00


Τα πλουμιστά παραμύθια έρχονται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στο Πλουμί και αποκτούν μια πιο σταθερή θέση στο μηνιαίο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα παίρνουν δικαιωματικά τη θέση τους σε ένα από τα Σάββατα του μήνα όπου και θα πραμγατοποιείται η αφήγηση και όχι μόνο, ενώ μέσα στο μήνα, στοιχεία, οπτικοακουστικό υλικό και όχι μόνο θα δημοσιεύονται σε σχέση με όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Πλουμιστά παραμύθια και το Φλεβάρη λοιπόν αυτό το Σάββατο 16:00 με 18:00, με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη συνεισφρορά, και αυτή τη φορά λέμε ιστορίες για θησαυρούς και αινίγματα.
Πιο συγκεκριμένα:
Λαϊκά παραμύθια που οι ήρωες στηρίζονται στην εξυπνάδα τους κι αναζητούν μονάχοι τους ν΄ αλλάξουν της μοίρας τα γραμμένα . Χωρίς πονηριά αλλά με την αίσθηση της ιερής δοκιμασίας άλλοτε συνθέτουν κι άλλοτε λύνουν τ' άλυτα. Ψάχνουν τον θησαυρό τους κι έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες και αγώνες. Η προσπάθειά τους μεγάλη, μα στα παραμύθια η επιμονή και η καρτερικότητα ανταμείβονται. Εδώ και η εξυπνάδα.


Μέσα από την πορεία τους ελάτε να δοκιμάσουμε και την δικιά μας εξυπνάδα και να αναρωτηθούμε για τον προσωπικό μας θησαυρό που αξίζει αγώνα και κυνήγι.

Μετά την αφήγηση γυρεύουμε στο Πλουμί έναν κρυμμένο, πλουμιστό θησαυρό που έχει κρυφτεί καλά για τους μικρούς μας φίλους. Όποιος από τους μεγάλους μπορεί να βοηθήσει, καλοδεχούμενος κι όποιος ακόμα ξέρει αινίγματα ας έρθει να τα μοιραστεί μαζί μας!!!

με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη
Αυτό το Σάββατο 20 Φλεβάρη στις 16:00

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

το κανάλι του project στο yt

επισκέψεις

Άδεια Creative Commons

"Πλουμί κρήτη" κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.Επιμέλεια ακροβάτης.
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια
Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα