Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χαρούπι, η σοκολάτα της Κρήτης μέρος δεύτερο: χαρουποζυμώματα αυτό το Σάββατο στις 18:00










Τα βιωματικά σεμινάρια συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο στο Πλουμί. Αυτή τη φορά συνεχίζουμε το νήμα της αυτάρκειας μιλώντας ξανά για το χαρούπι με τη Δέσποινα Μαθιουδάκη.
Στο πρώτο σεμινάριο μιλήσαμε για αυτόν τον ''άγνωστο'' καρπό της Κρήτης σαν εναλλακτική της σοκολάτας .
Μέσα από μια ιστορική αναδρομή επαναπροσδιορίσαμε τη διατροφική αξία του χαρουπιού.
Παρουσιάσαμε τα προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε από το χαρούπι και τον τρόπο κατεργασίας του.
Αναφέραμε τη βιομηχανική χρήση του σπόρου του και φτιάξαμε όλοι μαζί μια χαρουπομερέντα για να την δοκιμάσουμε.
Αυτό το Σάββατο 20 Φλεβάρη μιλάμε πιο συγκεκριμένα για το χαρουπάλευρο, τον τρόπο παρασκευής του, τις ιδιαιτερότητές του, τη διατροφική του αξία και τη χρήση του.
Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν του, το χαρουπόψωμο.
Πιο συγκεκριμένα, επιστρατεύουμε αλεύρι, μαγιά, προζύμι, λεκάνες και φτιάχνουμε επί τόπου το δικό μας χαρουπόψωμο, με χαρουπάλευρο, δοκιμάζουμε , μαθαίνουμε, γευόμαστε.

Για όσους ενδιαφέρονται για να φτιάξουν μαζί μας ζύμη για το δικό τους χαρουπόψωμο, θα χρειαστείτε μια λεκάνη, μαγιά ή προζύμι και αλεύρι από στάρι.

Χαρούπι, χαρουπάλευρο και ψωμί, αυτό το Σάββατο στο Πλουμί στις 18:00





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου