Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Συμβαίνει στο πάλκο με τους Rebetien και το Γιώργο Μαύρο στο Πλουμί


Το "Συμβαίνει στα πέριξ" είναι η νέα μουσική φόρμα στο Πλουμί και μετά την έναρξή του το Μάιο βρίσκεται αυτό τον Ιούνιο σε πλήρη εξέλιξη, με μια σειρά από μεγάλα και μικρά ραντεβού.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://ploumimag.blogspot.gr/2016/05/7.html
Αυτή την Τετάρτη στο Πλουμί, συμβαίνει... στο πάλκο με τους εξαιρετικούς Rebetien, (Γιάννη Ζαρία, Φώτη Βεργόπουλο, Αυγερινή Γάτση και Κωστή Κωστάκη), ίσως μία από τις πιο ταλαντούχες κομπανίες τόσο στο είδος, όσο και στους ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες που ανοίγουν στις παραστάσεις τους. Μαζί τους ο Γιώργος Μαύρος, ένας μουσικός που για το χώρο δε χρειάζεται πολλές συστάσεις.
Συμβαίνει στο πάλκο αυτή την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Πλουμί στις 21:00.

Λίγα λόγια για τους Rebetien:
"Το μουσικό συγκρότημα «Rebetien» αποτελούν τέσσερις ταλαντούχοι νέοι μουσικοί που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η προσπάθεια μετάδοσης μιας μουσικής παράδοσης με αφετηρία το αστικό τραγούδι όπως έχει αποτυπωθεί στους πρώτους ελληνικούς δίσκους γραμμοφώνου και τις προεκτάσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Η έμφαση που δίνεται στον φυσικό ήχο των οργάνων και στο επιλεκτικό ρεπερτόριο ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο και παραπέμπει στα μουσικά ακούσματα της περιόδου του μεσοπολέμου. Η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση αποτελεί μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση που απευθύνει στον ακροατή μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων.
Το μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών σε συνδυασμό με την ευφυή και άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της εκάστοτε περίστασης είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.
Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας.

Rebetien:
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι)
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι)
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς)

Μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη μουσική του σχήματός μας στα παρακάτω μουσικά μας βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=70MNY1hUYYk
https://www.youtube.com/watch?v=Phbk3VBxx4g

Περισσότερα στοιχεία για τη μουσική μας δραστηριότητα μπορείτε να δείτε στις σελίδες μας:
https://www.youtube.com/user/rebetien
http://www.rebetien-music.com/
https://www.facebook.com/rebetienband
http://soundcloud.com/rebetien
rebetienmusic@yahoo.gr"0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

το κανάλι του project στο yt

επισκέψεις

Άδεια Creative Commons

"Πλουμί κρήτη" κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.Επιμέλεια ακροβάτης.
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια
Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα