Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με δύο κιθάρες και πολλά περισσότερα αυτή τη Δευτέρα



Η πρώτη συναυλία κάτω από το παραθυρόφυλλο, έρχεται εκτάκτως αυτή τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 21:00. Ο Βασίλης Ρακόπουλος και ο Δημήτρης Κολιακούδης έρχονται στο Πλουμί, σε μία βραδιά με δυο κιθάρες, σε μια βραδιά υψηλού επιπέδου, σε μια βραδιά με πολλά περισσοτερα από αυτό, που δεν πρέπει να χάσετε. ελάχιστη εισφορά στο κουτί εισόδου, 3 euro.











Ο Βασίλης Ρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1975 απεφοίτησε από τη σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων του Ε Μ Π και έγινε μέλος του Τ Ε Ελλάδος. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην πυρηνική φυσική (Κ Π Ε Δημόκριτος ) και στην επιχειρησιακή έρευνα (Ε Μ Π ).
Την δεκαετία 1970-80 εργάστηκε σαν κιθαριστής σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διακεκριμένων συνθετών ( Μ.Χατζηδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Δ. Σαββοπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Κουρουπός, Μ. Γρηγορίου κ.α) και συμμετείχε ουσιαστικά στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνικής Jazz σκηνής, παίζοντας στο jazz club του Μπαράκου & στο Half Note με Έλληνες και ξένους μουσικούς (Γ.Φιλιππίδης, Μ. Μικέλης, Johnny Labizy, Rudolf Dasek, Bella Lacatos κ.α). Την ίδια περίοδο επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, Καναδά & Ευρώπη βρίσκοντας την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλους μουσικούς της Jazz (Β.Evans, Lenny Braw κ α). Συμμετείχε στο διαγωνισμό jazz της ΕΡΤ όπου επελέγει στην ορχήστρα Jazz νέων μουσικών της ΕΟΚ.
Το 1980 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετασεις του SWISS JAZZ SCHOOL (HOCHSCHULE der KUNST /BERN CONSERVATORY) και το 1986 πήρε το δίπλωμα j a z z κιθάρας (δεύτερο όργανο τρομπέτα). Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης & φούγκας με τον M . G u t e s h a , ενορχήστρωσης & σύνθεσης με τον A x e l J u n g b o o d και μαθήματα παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης.
Η δεκαετία 1980-90 τον βρίσκει μόνιμο κάτοικο Ελβετίας να εργάζεται σαν μουσικός session σε όλη την Ευρώπη. Κιθαριστής και άλλοτε τρομπετίστας της SWISS JAZZ SCHOOL big band έπαιξε με γνωστά ονόματα της jazz (Billy Brooks, Art Farmer, Rufus Reid κ α ) και έλαβε μέρος σε ηχογραφήσεις της DRS big band της Ελβετικής ραδιοφωνίας.
Το 1990 επιστρέφοντας στην Ελλάδα ηχογράφησε για τα μουσικά εργαστήρια του τρίτου προγράμματος, εργάστηκε σαν ενορχηστρωτής σε μουσικές παραγωγές της Ελληνικής δισκογραφίαs και άρχισε να ηχογραφεί την προσωπική του δισκογραφία που περιλαμβάνει 1) Ρωξάνη (Lyra), 2) Χορός των πυρσών (e-terra), 3) IRIS σύμπραξη με τον Ross Daly (protasis), 4) Ενότητες τρείς (universal/muse.gr), 5) Αμμων (muse.gr/wave).
Τη δουλειά του έχει παρουσιάσει σε κύκλο εκπαιδευτικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα διεθνη Jazz φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Πέτρας, Σαντορίνης, International Rοme jazz festival, A-fes Σκόπια ενίοτε σε σύμπραξη με ξένους καλλιτέχνες ( Aziza Mustafa Zadeh Bulgarian voices, Egberto Gismonti ).
Επίσης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Αθήνα.
Έχει πολυετή διδακτική πείρα και από το 2003 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λειτουργική αρμονία και jazz κιθάρα.
Για το συνθετικό του έργο παραπέμπουμε στον κατάλογο έργων του λεξικού Ελλήνων συνθετών της Αλέκας Συμεωνίδου.

Δημήτρης Κολιακουδάκης
Γιος του λυράρη ΝΙΚΟΥ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΗ, ξεκίνησε μαθητεύοντας πλάι στον πατέρα του, αρχικά με λύρα και στη συνέχεια με λαούτο.
Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα ήταν μέσω του Αχιλλέα Περσίδη με τη μορφή ιδιαίτερων μαθημάτων. Μελέτησε τη θεωρία της ανατολής με το ROSS DALY. Συνέχισε τη μελέτη της κιθάρας με το ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΚΟΠΟΥΛΟ. Το 2012 ηχογραφεί ένα σόλο κιθαριστικό cd με τίτλο “ΠΕΡΑΣΜΑ”. Συνεργάστηκε με τους παραπάνω καθώς και αρκετούς άλλους σημαντικούς μουσικούς του τόπου μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου