Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

O καπετάν Γκρής έρχεται στο Πλουμί

Αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου, ο καραγκιόζης έρχεται ξανά στο Πλουμί μετά από καιρό με μια παράσταση ηρωϊκή, ίσως την πιο παλιά στο είδος της. Ο "Καπετάν Γκρής" του Μίμαρου, έρχεται στις 20:30 με το Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν) στο μπερντέ και το Μανόλη Μανουσάκη και τον Χάρη Παναγιωτάκη, στη μουσική της παράστασης.
Υπενθυμίζουμε τα παρακάτω σε σχέση με τον Καραγκιόζη στο Πλουμί:
Ο Καραγκιόζης στο Πλουμί περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα έργων του είδους, με παραστάσεις γνωστές και όχι μόνο και σκοπός είναι να μας φέρει ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης, σε επαφή με αυτό. Υπό αυτή την έννοια δεν αποτελεί μια σειρά παραστάσεων που προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά.
Ο Καραγκιόζης στο Πλουμί παρουσιάζεται στο φυσικό του χώρο, το καφενείο, με τον τρόπο που γινόταν κάποτε, δηλαδή με ζωντανή μουσική. Για το λόγο αυτό εκλεκτοί μουσικοί, συνοδεύουν τόσο τις παραστάσεις αλλά και προκαλούν παρέες και γλέντια παίζοντας για όλους εμάς πριν και μετά, όπως πρόκειται να συμβεί και αυτό το Σάββατο.
Ο Καραγκιόζης στο Πλουμί διατηρεί το ίδιο πνεύμα με όλες σχεδόν τις δραστηριότητες και τα γεγονότα που συμβαίνουν στο χώρο. Για το λόγο αυτό παραμένει ένα θέαμα ανοιχτό, με το γνωστό κουτί εισφορών να γυρίζει στα τραπέζια και η προτεινόμενη ελάχιστη εισφορά για τη βραδιά, είναι 3 euro.
Ο Καραγκιόζης στο Πλουμί τέλος, περιλαμβάνει όπως η λαϊκή τέχνη, πλούσια νοήματα, κρυφά και φανερά, μακριά από βιαστικές ερμηνείες και επιμονές, κορώνες και διαστρευλώσεις, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και αφήνοντας όλο το περιθώριο στο να ακονίσουμε το μυαλό και την ψυχή μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου