Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το ΠΑΛΚΟ επιστρέφει, αυτή την Κυριακή

Ο Παναγιώτης Καπιζιώνης στο μπουζούκι και τη φωνή, ο Χριστόφορος Παπανικολάου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Γιάννης Κρητικός στο μπαγλαμά, ο Λευτέρης Τσιτουρης στο ακορντεόν, και ο Θέμης Πολυζωάκης στο βιολί , αποτελούν τη βάση για μία ιδέα που ξεκινησε εδώ και μήνες,το ΠΑΛΚΟ, που έρχεται γι αυτό το μήνα, αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου, από τις 19:30.
Το ΠΑΛΚΟ συμβαίνει στο Συνεταιριστικό καφενείο παντοπωλείο "Πλουμί", περίπου μία φορά το μήνα και αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα Γλέντι, μιας και έχει ενταχθεί εκτός των άλλων και στις Δραστηριότητες Πιο αναλυτικά:

Η ιδέα για το ΠΑΛΚΟ είναι απλή.
Μια ορχήστρα μουσικών που διαρκώς διευρύνεται και παίζει μαζί ξεπερνώντας τα όρια του εφικτού που καθορίζουν οι χώροι με μουσική στις μέρες μας, σε μια σειρά παραστάσεων, που μέσα από τη διάδραση και τον αλληλοσεβασμό με το κοινό, τον πλούσιο ήχο, την ενορχήστρωση, τη σκηνοθεσία και την επιλογή, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει, να δει και να νοιώσει, μια παράσταση με πολλούς πρωταγωνιστές.
Το ΠΑΛΚΟ έχει μέλλον και αξίζει να το στηρίξουμε.
Η ορχήστρα πραγματοποιεί ήδη την τρίτη συνάντησή της μαζί μας, σε μια σειρά συναντήσεων-γλεντιών που συμβαίνει περίπου μία Κυριακή το μήνα. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέα στιγμιότυπα στο πόσοι μουσικοί μπορούν να παίξουν μαζί, αναβιώνοντας και διευρύνοντας την ιδέα της ορχήστρας, και αυτού του τρόπου απόδοσης της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, καθώς και τα όσα μπορεί αυτός ο τρόπος να δώσει και να πάρει με το κοινό, με όλους εμάς.
Το ΠΑΛΚΟ αποτελείται στην πραγματικότητα από όλους εμάς.
Η πραγματοποίηση και η συνέχειά του, βασίζεται στον αμοιβαίο τριπλό σεβασμό, ενός χώρου που προσπαθεί να συνεχίσει να φιλοξενεί νέα και "δύσκολα" γεγονότα, επιβιώνοντας, ανθίζοντας και διατηρώντας σταθερό αυτό το χαρακτήρα, μουσικών που δίνουν τον καλύτερο εαυτό και την έμπνευσή τους μέσα από αυτά και ενός κοινού που έχει να πάρει πολλά και συμβάλλει συνειδητά σε όλο αυτό, χωρίς ενδιάμεσες παρενθέσεις κέρδους και κατανάλωσης Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας καθώς και αυτός ο σεβασμός, δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ορίζεται στο κουτί ελάχιστη εισφορά για την ορχήστρα 3euro. Καλωσορίσατε στο ΠΑΛΚΟ και καλή ακρόαση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου