Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Για τις δύο πρώτες ημέρες του houdetsi festival


Λίγα πρόχειρα λόγια για τις δύο πρώτες ημέρες:
Βρισκόμαστε στη μέση του φετινού Houdetsi festival. Οι πρώτες δύο ημέρες ήταν κατ'αρχήν αντίστοιχες των προσδοκιών μας, όπως τις είχαμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο μας. Ένα χωριό απ'άκρη σ'άκρη σε κίνηση, οι εντυπωσιακές σκηνές σε κάθε γωνία του, οι κάθε λογιών πάγκοι, με εντυπωσιακά εκθέματα, το πολύ μεγάλο κοινό και η εξαιρετική μουσική. Το φετινό Houdetsi festival φαντάζει μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα, πιο εντυπωσιακό και σίγουρα κάτι που αξίζει κανείς να ζήσει.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μας έκρυβε και αρκετές εκπλήξεις:
Κατ'αρχήν το μέγεθός του. Ένας νέος δρόμος με πάγκους, που μέχρι πέρσι χρησιμοποιούνταν μόνο για την καντάδα, που ενώνει το μουσείο με το δρόμο στην άκρη του φεστιβάλ, έδωσε χώρο για πολλούς περισσότερους πάγκους, γωνίες για δρώμενα και ανέδειξε ακόμα περισσότερο το χωριό τη γραφικότητα και την ομορφιά του.
Με βάση αυτό το δρόμο, προέκυψε ακόμα μία σκηνή, το "Πατητήρι". Μικρός χώρος, με το παλιό πατητήρι στη μία άκρη, και ένα έργο τέχνης τοίχου στην άλλη, φιλοξένησε μικρά σχήματα των δύο έως τεσσάρων ανθρώπων και φυσικά αγκαλιάστηκε από τους επισκέπτες, που εκτός από τις καρέκλες, στάθηκαν και στα σκαλοπάτια, τους διαδρόμους και φυσικά οκλαδόν κάτω.
Στο κέντρο του φεστιβάλ, οι πάγκοι είναι λιγότεροι, ο χώρος περισσότερος και αυτό σίγουρα δίνει ευκαιρία για περισσότερες συναντήσεις και συνευρέσεις και μια καλύτερη αίσθηση του χώρου.
Οι μουσικοί που έπαιξαν τις δύο πρώτες ημέρες, πέρα από την αίσθηση ποιότητας που πάντα μας δίνουν σε αυτό το φεστιβάλ, μας έδωσαν φέτος και την αίσθηση της ακόμα μεγαλύτερης ποικιλίας, σε πλήρη αντιστοιχία με τις προσδοκίες που μας υποσχέθηκαν οι διοργανωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι σκηνές αγκαλιάστηκαν από το κοινό σχεδόν σε όλες τις στιγμές του φεστιβάλ. Όσο αφορά στις ίδιες τις συναυλίες, όπως ήταν φυσικό, κάποιες στιγμές απλά μας μάγεψαν.
Το "Πλουμί" βρέθηκε και βρίσκεται ψυχή και σώματι στο χώρο του φεστιβάλ, με τον πάγκο του, με τις γνωστές συνταγές και ποιότητα, με πίτσα, λεμονάδα με τζίντζερ και αγγούρι,τάρτες και κάποια από τα προϊόντα του παντοπωλείου στην έξοδο του κήπου του Λαβύρινθου.
Επίσης παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του φεστιβαλ (είναι παραπάνω από αρκετές) όπου θα σας παρουσιάσουμε σταδιακά.
Σας περιμένουμε όλοι στις επόμενες δύο πολλά υποσχόμενες ημέρες!

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ κάνοντας κλικ στους συνδέσμους παρακάτω:
ημέρα πρώτη
ημέρα δεύτερη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου