Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ένα πραγματικό ταξίδι την προηγούμενη Κυριακή στο Πλουμί.





 Την προηγούμενη Κυριακή ζήσαμε άλλο ένα γλέντι στο Πλουμί. Ο Στέλιος Συκάκης, ο Σταύρος Μαραγκουδάκης και ο Μανώλης Μανουσάκης ήρθαν στο Πλουμί νωρίς το απόγευμα και μας ταξίδεψαν. Με τα λαούτα, τη λύρα, το μπουζούκι και τις φωνές αλλά κυρίως με την εκφραστικότητα και το ταλέντο τους, μας οδήγησαν πραγματικά από τα μεσοπολεμικά λιμάνια της Κρήτης και του Αιγαίου μέχρι το καφέ Αμάν της Αμερικής.
Τραγούδια παραδοσιακά και ρεμπέτικα, από όλο τον Ελλαδικό χώρο ακούστηκαν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, αναπαράγοντας και φουντώνοντας το παρεΐστικο κλίμα αλλά και τα έντονα συναισθήματα και τις αντιδράσεις στο κοινό, που ομολογουμένως για μία ακόμα φορά γέμισε και αγκάλιασε το χώρο.
Άλλη μία παράσταση που δώθηκε στο χώρο του Πλουμιού, αυτή τη φορά με πολλούς πρωταγωνιστές, που όπως πάντα δένονταν ο ένας με τον άλλον. Για άλλη μια φορά χωροί κυκλωτικοί,σε ζευγάρια αλλά και μοναχικοί, σιγοτραγουδίσματα και στιγμές απόλυτης ησυχίας, όπου όλοι έδιναν προσοχή στο τραγούδι που σχεδόν τραγουδιόταν a capella.


Ξεχωρίσαμε επίσης, χωρίς να υποτιμάμε τα υπόλοιπα, το τελευταίο μέρος της βραδιάς, όπου τα φώτα χαμήλωσαν, το μπουζούκι επιστρατεύτηκε και γέμισε με τον ήχο του το χώρο προκαλώντας τις αντίστοιχες αντιδράσεις του κοινού.
Ταυτόχρονα, γνωστοί και νέοι μεζέδες, κυκλοφορούσαν απο εδώ και εκεί, και καταναλώνονταν με ευχαρίστηση στα τραπέζια που ήταν τοποθετημένα αμφιθεατρικά γύρω από το παντοπωλείο.
Ένα ακόμα γλέντι στις παγερές τα βράδια Αρχάνες, ολοκληρώθηκε για να δώσει τη θέση του στο επόμενο αυτής της Κυριακής.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου