Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ένα διονυσιακό βράδυ την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί









Άλλο ένα απόγευμα πέρασε την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί με ένα ακόμα ακόμα γλέντι. Οι "Πύρηχος", με το Δημήτρη Στεφανάκη στη λύρα, το Γιώργο Ζαχαριουδάκη στα πνευστά, το Βαγγέλη Τσαγκαράκη στο λαούτο και το Σταύρο Τσαγκαράκη στα Κρουστά ήρθαν από νωρίς το απόγευμα και ξεκίνησαν να παίζουν, φέρνοντας μέσα στο χώρο εικόνες από άλλους χώρους.
Πιο συγκεκριμένα, με τις επιλογές τους, ζήσαμε στιγμές της παραδοσιακής κρητικής μουσικής με την καλλή έννοια, αλλά και όχι μόνο αυτής, βλέποντας τέσσερις ανθρώπους να παίζουν μαζί, να τραγουδάνε μαζί, και να γλεντάνε κατ'αρχάς οι ίδιοι.
Την ίδια στιγμή και μόνο η εικόνα των οργάνων που έπαιξαν χθες το πλουμί με τις μαντούρες, τις ασκομαντούρες, τα νταούλια, έφεραν τις αισθήσεις μας σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο.
Όσο αφορά στο κοινό, αυτό για άλλη μία ακόμα Κυριακή γέμισε το χώρο, ζεσταίνοντας τον μαζί με τους μουσικούς, και η αλήθεια είναι ότι μερικές στιγμές σου έδινε την εντύπωση ότι παλλόταν μαζί τους.
Οι "Πύρηχος" ήρθαν λοιπόν στο Πλουμί, χαρίζοντάς μας πρωτόγνωρες εμπειρίες από κάθε άποψη. Τραγούδησαν όλοι μαζί, έπαιξαν όργανα που δένουν μεταξύ τους αιώνες τώρα, προκάλεσαν το χορό και την κίνηση του κοινού. Το αποτέλεσμα ήταν όπως σχολιάστηκε, σχεδόν διονυσιακό.Ένα γνήσιο γλέντι.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το χθεσινό γλέντι στο άλμπουμ εδώ.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου