Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ένα ανθρώπινο τσίρκο χθες στο Πλουμί



Άλλη μια βραδιά πέρασε στο Πλουμί ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας. Μιλάμε φυσικά για την κουζίνα ενίσχυσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πλουμί για το καφέ παιχνιδοθήκη "Καλούμπα" και το εργαστήρι κουκλοθεάτρου και παιχνιδιού "Τζεπέτο", μιας νέας προσπάθειας που ξεκινά στο Ρέθυμνο και που αξίζει να ενισχυθεί.
Τα παιδιά ήρθαν από νωρίς στο Πλουμί με το εντυπωσιακό όχημά τους το "Ludobus" νωρίς το απόγευμα, την ώρα που στο Πλουμί η μουσική ομάδα με παραδοσιακά και μικρασιάτικα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Κι εκεί άρχισαν οι πρώτες εκπλήξεις. Από το "Ludobus" άρχισαν να ξεφορτώνονται παιχνίδια. Σε όλες τις διαστάσεις, ξύλινα κατά κύριο λόγο, χρωματιστά, γέμισαν το Πλουμί, τα τραπέζια του, τους τοίχους, το χώρο του, απ'άκρη σ'άκρη. Η εικόνα ήταν μαγική. Ένας κύκλος από ανθρώπους που έπαιζαν μουσική και γύρω γύρω παιχνίδια χειροποίητα, που περίμεναν κάποιον να τα παίξει. Η ομάδα τέλειωσε τη δραστηριότητά της, και με τα φαγητά που έφτασαν και φτιάχτηκαν για λογαριασμό της κουζίνας, όλα έδειχναν έτοιμα για να αυτό που θα επακολουθούσε.
Οι άδειες καρέκλες στα τραπέζια άρχισαν να γεμίζουν με παίκτες και τα παιδιά από το Ρέθυμνο, έδειχναν πρόθυμα σε όλους και με κάθε τρόπο το πώς παίζονται.
Για περίπου δύο με τρεις ώρες έβλεπες ανθρώπους να γυρίζουν γύρω γύρω, να δοκιμάζουν τα παιχνίδια, να γνωρίζονται, να γελάνε, να κερδίζουν, να χάνουν και γενικά να χαίρονται με το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, τα φαγητά και τα ποτά μοιράζονταν, συμπληρώνοντας την εικόνα της κουζίνας ενίσχυσης για ένα τόσο σημαντικό σκοπό.Ένα ανθρωπινο τσίρκο (με την καλή έννοια) για όλες τις ηλικίες χθες στο Πλουμί.

Η βραδιά δε θα μπορουσε να έχει καλύτερο τέλος από μία εκπληκτική μικρή παράσταση κουκλοθεάτρου από τις συνήθως ύποπτες, η οποία, όσο αφορά τα υλικά της, στήθηκε επί τόπου από ότι βρέθηκε στην κουζίνα μας.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη χθεσινή βραδιά στο άλμπουμ εδώ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου