Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ανατολική Κρήτη με τα δώρα της ήρθε την Κυριακή στο Πλουμί.






 

Την Κυριακή η ανατολική Κρήτη ήρθε στο Πλουμί. 

Ο Μανώλης Παπαδάκης με τη βιολόλυρα και ο Νίκος Μαστοράκης με την κιθάρα, κάθησαν και έπαιξαν στο κέντρο του χώρου και προκάλεσαν χορούς γύρω τους, όπως παλιά, από τους παρευρισκόμενους στα γύρω τραπέζια. Ένα εντελώς διαφορετικό στήσιμο γλεντιού, με τους μουσικούς στη μέση, πιο παρεΐστικη, πιο ζεστή και πιο ισότιμη, που κρατούσε διαρκώς ζωντανό το ενδιαφέρον και την προσοχή.
Μαντινιάδες και σκοποί από την ανατολική Κρήτη, παραλλαγές και πρωτόγνωρα ακούσματα, που βρήκαν ωστόσο ανταπόκριση, τόσο στην πολυπληθή παρέα, όσο και σε όλους εμάς. Ταυτόχρονα μεζέδες και εδέσματα, μαζί με όλα τα απαιτούμενα, ταξίδευαν στο χώρο, όπως άλλωστε γίνεται κάθε Κυριακή.
Ξεχωρίσαμε την αμεσότητα που προκάλεσε το στήσιμο στο γλέντι της Κυριακής. Ο χορός γύρω από τους μουσικούς οφείλουμε να πούμε ότι ήταν κάτι ανεπανάληπτο.
Ξεχωρίσαμε το δέσιμο των μουσικών σε αυτή την κλασική ζυγιά της ανατολικής Κρήτης, και τα συναισθήματα που προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη συμμετοχή τόσο στη μουσική όσο και στο τραγούδι.
Ξεχωρίσαμε τον αγκαλιαστό, σκοπό για τον οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση, που έδωσε στο χώρο διαστάσεις ιεροτελεστίας.
Ένα ακόμα γλέντι ολοκληρώθηκε στο Πλουμί, δίνοντας μας νέες εμπειρίες, γνώσεις, χαμόγελα και φυσικά τη ζεστασιά που αποκομίζουμε κάθε Κυριακή.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής, στο άλμπουμ που ακολουθεί εδώ.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου