Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή όσα γίνονται τις Παρασκευές στο Πλουμί








Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνάντηση της ομάδας με τα παραδοσιακά και τα μικρασιατικα με το Στέλιο Κασσαπάκη. Με αφορμή τη συγκεκριμένη Παρασκευή που πέρασε, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε κάποια πράγματα γι αυτή τη δραστηριότητα, που γεμίζει το Πλουμί με μουσική εδώ και περίπου 3 μήνες.
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν ανάποδα. Χωρίς πολλές φανφάρες και υπερβολές, στη συνάντηση αυτής της Παρασκευής, συμμετείχαν 6 κρουστά, 10 ούτια, 2 βιολιά, ένα νέυ και μία λάφτα, συνολικά 21 όργανα, φαινόμενο που ωστόσο είναι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον που παρακολουθεί απο κοντά τις Παρασκευές, μιας και από την πρώτη στιγμή αυτή η δραστηριότητα αγκαλιάστηκε από ένα πλήθος μουσικών που διαρκώς διευρυνόταν Η συνάντηση κράτησε σχεδόν 4 ώρες και μετά τα τραπέζια στήθηκαν και πάλι κανονικά, σε πιο παρεΐστικο κλίμα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι Παρασκευές όπου και σε αυτή την κατάσταση τα όργανα ξαναρχίζουν κάνοντας πραγματικά τις Παρασκευές γιορτή.
Όλους αυτούς τους μήνες μπορείς κανείς να δει τα πάντα τις Παρασκευές. Μπορεί να δει ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια παραδοσιακά, από τη Μικρά Ασία, το Αιγαίο, τη Θράκη και αλλού. Μπορεί να δει μια ομάδα που διευρύνεται σχεδον συνεχώς, διευρύνοντας τα όρια και τις ικανότητες του κάθε μέλους της. Μπορεί επίσης να δει ανθρώπους που λίγη σχέση είχαν με τα όργανα που παίζουν ή με το συγκεκριμένο είδος της μουσικής να αποκτούν ένα αυξανόμενο κίνητρο για να παίξουν μαζί με άλλους, να γίνονται καλύτεροι και να ξεπερνούν τους εαυτούς τους. Μπορεί να δει ανθρώπους να αγκαλιάζουν αυτή τη δραστηριότητα και να αποτελούν θαμώνες των Παρασκευών, χωρίς να παίζουν, μόνο ακούγοντας και συμμετέχοντας με τη σιωπή τους. Μπορεί να δει ανθρώπους να βοηθούν ο ένας τον άλλον και να μοιράζονται τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Μπορεί τέλος πάνω από όλα να δει έναν άνθρωπο, ο οποίος χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, αλλά με βαθιά γνώση, ικανότητα και πολλή ψυχή, μας θύμισε αλλά κυρίως μας έμαθε ξανά μια μεγάλη αλήθεια, ότι η χαρά της προσμονής του να παίζει κανείς μουσική μαζί με άλλους, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, ταυτότητας, προδιάθεσης και λοιπών χαρακτηριστικών και πέρα από ανταγωνισμούς, είναι κάτι πραγματικά ανεκτίμητο.

Είμαστε μόλις δύο ημέρες πριν τη νέα συνάντηση της ομάδας και θέλουμε να πούμε κάτι τελευταίο. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ και ένα πολύ μικρό και αμοντάριστο βίντεο από όσα πραγματοποιήθηκαν στο Πλουμί την προηγούμενη Παρασκευή. Ωστόσο, όσα και να πει ή να δείξει κανείς για τη δραστηριότητα αυτή, δεν είναι αρκετά ώστε να περιγράψουν πλήρως όσα μπορεί κανείς να ζήσει την Παρασκευή στο Πλουμί. Οι Παρασκευές στο Πλουμί σας περιμένουν για να τις ζήσετε από πρώτο χέρι.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου