Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Για την ημέρα που μόλις ολοκληρώνεται στο Πλουμί


Άλλη μία Τετάρτη που αυτή τη φορά συνέπεσε με εθνική εορτή ολοκληρώνεται στο Πλουμί τη στιγμή που γράφονται ακόμα αυτές οι γραμμές.
Με βάση όσα συνέβησαν σήμερα, θα θέλαμε να σας πούμε τρία πράγματα:
Κατ'αρχήν όσο αφορά στη μουσική προπαιδεία, η οποία θα πραγματοποιούνταν στο Πλουμί σήμερα όπως κάθε φορά, γύρω στις 18:00, έπειτα από τηλεφωνικές συνεννοήσεις της τελευταίας στιγμής ανάμεσα σε όλα τα μέλη της ομάδας και της δασκάλας, και για ευνόητους λόγους, αποφασίστηκε τελικά την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη, στην κλασική ώρα, δέιχνοντας αν μη τι άλλο, ότι στην περίπτωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, εκτός από τα όσα γίνονται στο χώρο του Πλουμιού κάθε φορά, έχει αναπτυχθεί μια σχέση ανθρώπινης συνεννόησης, ενός συνόλου ανθρώπων που νιώθουν μέρος μιας ομάδας και όχι ενός ψυχρού μαθήματος, κάτι που στην περίπτωσή μας είναι πολύ σημαντικό για όσες δραστηριότητες διοργανώνουμε στο Πλουμί.
Όσο αφορά στη δραστηριότητα του χορού, η οποία πραγματοποιείται ακόμα αυτή τη στιγμή με εντυπωσιακούς ομολογουμένως χορούς από την ήπειρο και τη στερεά Ελλάδα αυτή τη φορά, φαίνεται ότι ούτε η αργία ανακόπτει τη ροή αυτής της δραστηρίοτητας που για μία ακόμα φορά αποτελεί εβδομαδιαίο ραντεβού για μια σειρά ανθρώπων που μετά από τόσους μήνες όχι μόνο περνούν περίπου δύο ώρες χορού και γενικότερα κινητικής δραστηριότητας αλλά δείχνουν πιστοί στην προσπάθειά τους να μάθουν και να γίνουν καλύτεροι, κάτω από τις οδηγίες και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί τα βράδια της Τετάρτης στο Πλουμί.
Το τρίτο που θέλουμε να πούμε δε σχετίζεται τόσο με τις ίδιες τις δραστηριότητες όσο με την ημέρα, με αφορμή κάποιες συζητήσεις που είχαμε μαζί σας για το αν ετοιμάζαμε κάτι ξεχωριστό για σήμερα. Θέλουμε για μία ακόμα φορά με αφορμή αυτή τη συζήτηση να πούμε ότι η αναδιοργάνωση στο Πλουμί συνεχίζεται. Ήδη κλείνουμε την τρίτη εβδομάδα στο νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Πλουμί, με παλιές και νέες δραστηριότητες, με σημαντική βελτίωση στη διοργάνωση και τη συμμετοχή των δραστηριοτήτων, με ήδη κάποια σχέδια σε σχέση με αυτές να μπαίνουν στα σκαριά, με νέα σχέδια γύρω από αυτές που θα ανακοινωθούν στο πολύ άμεσο μέλλον και φυσικά με καθημερινή ενημέρωση και παρουσίαση για το τι συμβαίνει στο Πλουμί. Επίσης είμαστε πολύ κοντά σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις γύρω από τις πρωτοβουλίες για τις οποίες ήδη σας έχουμε προϊδεάσει, οι οποίες προετοιμάζονται εδώ και καιρό και που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα διοργανώθηκε την Κυριακή που πέρασε συλλογική κουζίνα, όπου ένα σύνολο ανθρώπων κατάφερε να περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα, κάνοντας απλά πράγματα, όπως να μαγειρέψει, να παίξει μουσική και να γλεντήσει, κάνοντάς τα ωστόσο όλοι μαζί, προκαλώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Αυτά τα τέσσερα πράγματα, οι δραστηριότητες με την εδραίωση, επέκταση και εξέλιξή τους, οι πρωτοβουλίες που θα προκύψουν και θα δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα σε όσα συμβαίνουν γύρω από το χώρο, οι κουζίνες και οι άλλες στιγμές που θα διοργανώνονται από όλους εμάς μαζί, καθώς η διαρκής συζήτηση στα παραπάνω που όλο αυτόν τον καιρό δεν έχει σταματήσει, είναι οι κύριες αρχές πάνω στις οποίες θα βασιστούμε στη συνέχεια, οι κύριες βάσεις άλλωστε πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και στηρίζεται αυτός ο χώρος.
Επομένως θέλουμε να δηλώσουμε ότι οποιαδήποτε ιδέα, πρόταση και πρωτοβουλία πάνω στα τέσσερα παραπάνω, είναι ευπρόσδεκτα από την πλευρά μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν με νέες ανακοινώσεις και δραστηριότητες στη συνέχεια.
Τα λέμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου