Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Λίγα λόγια για τις χθεσινές δραστηριότητες






Χθες στο Πλουμί ζήσαμε για μία ακόμα Τετάρτη ξεχωριστές στιγμές.
Μιλάμε φυσικά για τις δραστηριότητες της μουσικής προπαιδείας και των παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκαν και χθες στο Πλουμί και γέμισαν τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες.
Όλα άρχισαν κλασικά γύρω στις 18:00, με την παρέα των παιδιών, που χθες έσπασε κάθε ρεκόρ σε αριθμό αλλά και αποτέλεσμα, να ανυπομονεί ώστε να αρχίσει το μάθημα. Μια σωστή μουσική ομάδα με ένα σύνολο από όργανα, ξυλόφωνα,κρουστά αλλά και όχι μόνο, που για περίπου μία ολοκληρωτικά γεμάτη ώρα, γέμισαν τη γειτονιά με μουσικές, χωρίς σταματημό, με αυξανόμενο ενθουσιασμό και κέφι, που μας απέδειξαν για μία ακόμα φορά, τα αποτελέσματα και τις χάρες της μεθόδου orff αλλά και της συγκεκριμένης ομάδας. Χαμόγελα εντός και εκτός του χώρου από παιδιά και ενήλικες για ένα αποτέλεσμα που διαρκώς βελτιώνεται.
Λίγες ώρες μετά, το Πλουμί ξαναγέμισε από ανθρώπους και μουσική. Αυτή τη φορά, οι παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, έκαναν μια αναδρομή στους κυριότερους χορούς από όσους έχουμε δει μέχρι τώρα, από όλη την Ελλάδα και από διαφορετικές εποχές, κυκλωτικούς και μη, σε ένα υπερθέαμα περίπου δύο ωρών, με πολύ γέλιο αλλά και πολλή κίνηση, αλλά και καλή παρέα μετά και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Νέο ραντεβού για τις δραστηριότητες της Τετάρτης, την επόμενη εβδομάδα, 18:00 και 20:00 αντίστοιχα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου