Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μια πλούσια μουσική παράσταση, την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί






Η αφηγηση συνεχίζεται με το γλέντι της Κυρικής 30 Αυγούστου στο Πλουμί, το τελευταίο του καλοκαιριού, ωστόσο όχι την τελευταία μουσική βραδιά του. Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης, ο Μανώλης Κανακάκης, η Έφη Μαστορίδη και ο Θέμης Πολυζωάκης, ένα πληθωρικό από κάθε άποψη σύνολο, βρέθηκαν στο Πλουμί, για ένα γλέντι-ταξίδι στη Μικρά Ασία και στο Αιγαίο γενικότερα.
Ούτι, κανονάκι, κρουστά, βιολί και φυσικά οι φωνές, όλα αυτά μαζί, η αλήθεια είναι ότι έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Μία σειρά από επιλογές, ενωμένες μεταξύ τους ή και χωριστά, ερμηνευμένα και από τους τέσσερις σε ένα μουσικό αποτέλεσμα πλήρως αντίστοιχο σε ένα τέτοιο γλέντι, τόσο ποιοτικό ωστόσο που κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί και σε μια συναυλιακή βραδιά. Εντάσεις, εξάρσεις αλλά και κάμψεις, στιγμές που που απαιτούσαν την πλήρη σιωπή μας, όλα υπήρξαν εκεί μπροστά μας, την ίδια στιγμή που τα παιδιά έδειχναν σε όλη τη βραδιά να το ευχαριστιούνται μαζί μας. Μια γερή δόση ταλέντου, χαμόγελων και μιας πλούσιας μουσικής παράστασης με πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη.
Τα πάραπάνω, προφανώς είχαν επίπτωση και στο περιβάλλον. Το κοινό ήταν από κάθε άποψη πολυπληθές, έφτασε στο Πλουμί λίγο μετά τη δύση του ήλιου και γέμισε τα τραπέζια, σφίγγοντας σταδιακά τον κλοιό γύρω από τους μουσικούς. Σε ένα γλέντι που μύρισε λίγο φθινόπωρο, κανείς δεν έμεινε αμέτοχος των όσων συνέβαιναν και δεν ήταν λίγα τα σιγανοτραγουδίσματα, τα παλαμάκια και οι χοροί, καθώς και οι στιγμές απόλυτης καθήλωσης, παρά τον ομολογουμένως πολύ κόσμο που βρισκόταν στο χώρο. Αυτή τη φορά, πέρα από το διάλογο μεταξύ των μουσικών, υπήρξε ένας σαφής διάλογος ανάμεσα σε αυτούς και το κοινό, το οποίο έδειχνε να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εντάσεις και τις κάμψεις που προέκυπταν.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί, στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη βραδιά, στα βίντεο εδώ και εδώ.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου