Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Οι συναυλίες έρχονται στο Πλουμί από τον Ιανουάριο (ανακοίνωση)

Το πρώτο δεκαήμερο του 2016 είναι γεγονός και το Πλουμί έχει μπει δυναμικά στη νέα χρονιά με όσα ήδη διοργανώθηκαν και προετοιμάζονται για τη συνέχεια.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για να διευρύνουμε τις χρήσεις και τις διαστάσεις του χώρου, ανακοινώνουμε και επισημοποιούμε σήμερα μια νέα σειρά από βραδιές, που ανανεώνουν ή μάλλον συμπληρώνουν αποφασιστικά τη σχέση του χώρου με τη μουσική.

Οι συναυλίες έρχονται λοιπόν από τον Ιανουάριο. Το Πλουμί αλλάζει όψη, τα τραπέζια παραμερίζονται, οι καρέκλες μπαίνουν σε σειρά, τα φώτα σβήνουν και μια σειρά από εξαιρετικούς μουσικούς και σύνολα, μας υποδέχονται χαρίζοντας μας νέες περιπέτειες.

θα θέλαμε λοιπόν να πούμε τα εξής:

1. Οι συναυλίες στο Πλουμί έρχονται ως μια εντελώς νέα φόρμα μουσικής διοργάνωσης που ξεπερνά τα όσα έχουμε δει. Δεν έχουν λοιπόν καμία σχέση με τα γλέντια ή με τις συναυλιακές βραδιές που μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί, έρχονται ωστόσο για να μας θυμίσουν και σε αυτή αλλά και σε κάθε περίπτωση, ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για όσα συμβαίνουν στο χώρο, αυτόν της σκηνοθεσίας.
2. Οι συναυλίες στο Πλουμί κάνουν το χώρο καθαρά συναυλιακό. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν παραγγελίες, μετακινήσεις, ομιλίες και συζητήσεις. Το μόνο που υπάρχει είναι μια ευθεία αλληλεπίδραση του μουσικού με το κοινό, πιο απλή, βαθειά, προσωπική αλλά και εκπαιδευτική ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια αλληλεπίδραση που σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει την απόδοση της μουσικής, τις αρμονικές, την έκφραση και το συναίσθημα από τη μία και ίσως το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να χαρίσει κανείς όταν ακούει μουσική, δηλαδή τη σιωπή του,από την άλλη .
3. Οι συναυλίες στο Πλουμί δεν αλλάζουν το χαρακτήρα του, ίσα ίσα τον αναδεικνύουν. Όπως συνηθίζουμε άλλωστε να λέμε, το Πλουμί δεν είναι ένας ακόμα χώρος με μουσική, παρά είναι ένας άλλος χώρος με μουσική και όχι μόνο, χωρίς αυτή να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο σε κάποια γωνία και κυρίως χωρίς να αποτελεί ένα άλλοθι για κατανάλωση. Στα πλαίσια αυτά αναδεικνύεται και ο ρόλος του γνωστού κουτιού των δωρεών, που τοποθετείται αυτή τη φορά στην είσοδο, με ελάχιστη εισφορα τα 5 ευρώ, για την επιτυχή διοργάνωση όσων συμβαίνουν στο χώρο, τα οποία αυξάνονται διαρκώς.
4. Οι συναυλίες στο Πλουμί κάνουν το χώρο ακόμα πιο προσβάσιμο. Δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, μουσικών καταβολών, προτιμήσεων, να γίνουν μέρος αυτών των βραδιών, την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα και σε περισσότερους μουσικούς να φιλοξενηθούν και να εκφραστούν μέσα στο χώρο, γεγονός για το οποίο είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.
5. Οι συναυλίες στο Πλουμί δεν τελειώνουν όταν τελειώνει η μουσική. Μετά το τέλος της συναυλίας, τα τραπέζια τοποθετούνται ξανά, στη γνωστή μορφή του χώρου, η κουζίνα ανοίγει και δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να παραμείνουν, να συζητήσουν τα όσα ζήσαμε, με τους γνωστούς εκλεκτούς μεζέδες, γλυκά και όχι μόνο.

Οι συναυλίες στο Πλουμί λοιπόν είναι εδώ και αρχίζουν με δύο πολύ σημαντικές βραδιές, που μας εισάγουν για τα καλά σε αυτή τη νέα φόρμα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, που γεμίζουν το πρόγραμμα, τις μέρες και τις νύχτες μας, μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που ξεκινούν ξανά από αυτή την εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι. Σας περιμένουμε στο Πλουμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου