Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ένα ακόμα απαρέμφατο γλέντι αυτή τη Δευτέρα στο Πλουμί










Αυτή τη Δευτέρα 20 Ιουνίου από νωρίς το απόγευμα, του αγίου Πνεύματος, ένα ακόμα απαρέμφατο γλέντι πρόκειται να πραγματοποιειθεί στο Πλουμί. Για όποιον δεν το κατάλαβε, υποδεχόμαστε τους "Εράν".

Λίγα λόγια για το σχήμα:

Το μουσικό σχήμα «εράν» είναι ένα νέο μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το 2013 και αποτελείται από τον Νεκτάριο Παχιαδάκη (λύρες , τραγούδι), την Κυβέλη Σεργίου (τραγούδι, κρουστά), τον Χαράλαμπο Δουλγεράκι (λαούτο, ούτι, θιαμπόλι)και το Γιώργο Κουτρουμπά (λαούτο, μπουλγαρί, τραγούδι) . Η ονομασία του σχήματος είναι το αρχαιοελληνικό απαρέμφατο εράν του ρήματος εράω-ερώ που σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς με πάθος . Τη διάλεξαν γιατί αυτή η δυνατή αγάπη είναι που ομορφαίνει τη ζωή και γίνεται κινητήριος δύναμη δημιουργικότητας και πολιτισμού .Αυτή η αγάπη προς το μαγικό χώρο της μουσικής και της παράδοσης του τόπου μας τους έσπρωξε να δημιουργήσουν αυτό το μουσικό σχήμα και να αφιερωθούν σ’ αυτό .
Τραγουδούν και παίζουν παλιά κρητικά, νησιώτικα και μικρασιάτικα τραγούδια που μιλούν για τα βουνά, τη θάλασσα, την ομορφιά, το θάνατο, το μεγαλείο της ψυχής και κυρίως όπως προδίδει και το όνομά τους για τον έρωτα και την αγάπη . Ο ήχος τους απλός, παλιός και σύγχρονος μαζί, δίνει νέα πνοή σε ακούσματα άλλων εποχών. Τραγουδούν επίσης δικές τους συνθέσεις με έντονο το παραδοσιακό αλλά και το προσωπικό ύφος και χρώμα που τους χαρακτηρίζει και ξεχωρίζει σε όλα τα τραγούδια .
Η μουσική παρέα «εράν» επιδεικνύει μεγάλη επιμονή στην προσπάθεια να προσεγγίσει την απλότητα και την εκφραστικότητα της παραδοσιακής μουσικής όπως την γνώριζαν και την απέδιδαν οι προηγούμενες γενιές. Βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ξεχασμένων θησαυρών για να θυμίσει στους παλαιότερους και να συστήσει , με φρεσκάδα και ενθουσιασμό στους νεότερους.


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου