Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Κεραζώζα:"ο άγιος Αύγουστος" αυτή την Τρίτη στο Πλουμί











Αυτή την Τρίτη το Πλουμί ανοίγει ξανά τις πόρτες του και γιορτάζει τον Αύγουστο, τον "άγιο Αύγουστο" όπως συχνά αναφέρεται. Γιορτάζει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, ίσως του καλύτερου καλοκαιριού που μέχρι τώρα έχει ζήσει, και την προετοιμασία μιας συνέχειας, όπου ακόμα περισσότερα από όσα έχουν συμβεί, θα δώσουν καρπούς. Γιορτάζει τέλος έναν Αύγουστο, μία μόλις ημέρα από τη μέση του και λίγες ώρες μετά από τις αθρόές εορταστικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην ύπαιθρο, με το δικό του τρόπο.
Για το λόγο αυτό, υποδεχόμαστε μια βραδιά έντονα διονυσιακή, βγαλμένη από το χώμα που πατάμε, με τρεις εξαιρετικά ενδιαφέροντες και ταλαντούχους μουσικούς.
Ο Νικόλας Καράτζης αποτελεί ξεχωριστή περίπωση μουσικού και ερμηνευτή, που τόσο με το μαντολίνο, την ερμηνεία και το κέφι του, μας έχει αφήσει άφωνους σε μια σειρά από γλέντια, και όχι μόνο. Μαζί του όπως συνήθως ο Δημήτρης Στεφανάκης, ένας από τους πιο ίσως σημαντικούς παίκτες λύρας της γενιάς τους, γνώριμος συνοδοιπόρος στις εμφανίσεις τους στο χώρο. Οι δυό τους συναντούν για πρώτη φορά τον Αντώνη Ξυλούρη στο λαούτο, ένα ίσως από τα πιο ταλαντούχα και υποσχόμενα παιδιά για τον οποίο έχουμε μιλήσει, μιλάμε και θα μιλάμε για καιρό.
Ο Άγιος Αύγουστος λοιπόν είναι το θέμα, το Πλουμί ανοίγει ξανά τις πόρτες του και άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά για την αθέατη αλλά ουσιαστική όψη της μουσικής αυτού του νησιού, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τρίτη 16 Αυγούστου, από τις 20:00 και μετά.


































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου