Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Οι δραστηριότητες της Τετάρτης ξεκινούν σήμερα στο Πλουμί








Σήμερα Τετάρτη στο Πλουμί, ξεκινούν και επίσημα οι εβδομαδιαίες δραστηριότητες.
Πιο αναλυτικά:
Στις 17:00: Μάθημα λαούτο και μαντολίνο με το Μηνά Μπαμπάτση.
Στον δεύτερο χρόνο πραγματοποίησής τους, οι συναντήσεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών πάνω τα όργανα της κρητικής μουσικής, με έναν πολύ ταλαντούχο δάσκαλο, σε μία δραστηριότητα που από τη στιγμή που ξεκίνησε, δε σταμάτησε σχεδόν ποτέ.
Στις 18:00 "Ρυθμολογία σε παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές" με το Μανόλη ΜανουσάκηΠρεμιέρα σήμερα για μία ολοκαίνουργια δραστηριότητα:
Τι είναι ο ρυθμός, ο χρόνος - παλμός; τι είναι το μέτρο; τι είναι το τέμπο; Τι σημαίνει όταν λέμε ότι ένα τραγούδι έχει ρυθμό επτάσημο; Τέτοιες ερωτήσεις που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις συναντήσεις περί ρυθμολογίας ακούγοντας, παίζοντας ακόμα και χορεύοντας λαϊκές μουσικές (δηλαδή μουσικές που ακούμε καθημερινά). Θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε ρυθμικά σχήματα και μέτρα και στη συνέχεια να τα αναπαράγουμε. Προαπαιτούμενη μόνο η διάθεση για παιχνίδι και κουβέντα πάνω στους ρυθμούς.
Στις 20:00: "Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα για ενήλικες" με την Έφη Παγκάκη.
Στην τρίτη χρονιά πραγματοποίησή τους, η γνωριμία με τους παραδοσιακούς χορούς, η πρώτη δραστηριότητα που ξεκίνησε στο Πλουμί, αρχίζει ξανά με μία ακόμα πολλά υποσχόμενη χρονιά.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου