Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ένα απαρέμφατο γλέντι, τα Φώτα

Τα γλέντια αρχίζουν στο Πλουμί για το 2017 αυτή την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου των Φώτων, πάντα από νωρίς το απόγευμα, με το μουσικό σχήμα Εράν σε ένα γλέντι απαρέμφατο, με τους Νεκτάριο Παχιαδάκη στις λύρες και το τραγούδι, την Κυβέλη Σεργίου στο τραγούδι και τα κρουστά και το Νεκτάριο Μαρίνο στο λαούτο.

Λίγα λόγια για τους Εράν:


ΕΡΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ…
Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω –ερώ που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη έρωτας. Το μουσικό σχήμα εράν , με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς. Με τραγούδια που ταξιδεύουν αιώνες τώρα πάνω από την Κρήτη, τη Μικρασία ,τη μακρινή Αραβία, τα νησιά μας , το μουσικό σχήμα εράν υπηρετεί τον Έρωτα, την Αγάπη, τον πόνο και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Το μουσικό σχήμα εράν γεννήθηκε το 2013. Το 2015 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ονείρου Ζωγραφιά" ενώ η δεύτερη δουλειά τους «Να ‘μουν πουλί να πέταγα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017. ¨Εχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικές συναντήσεις στην Κρήτη και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και εκτός. Aποτελείται από τους μουσικούς:
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ (λύρες και τραγούδι)
ΚΥΒΕΛΗ ΣΕΡΓΙΟΥ(τραγούδι και κρουστά)
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (λαούτο , μπουλγαρί )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου