Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ένα κουτί με δώρα ανοίγει ξανά, αυτή την Κυριακή

Το Γλέντι από νωρίς το απόγευμα συνεχίζει το ταξίδι του και αυτή την Κυριακή, στο πρώτο γλέντι του Μαΐου. Αυτή τη φορά,υποδεχόμαστε ένα ιδιαίτερο από πολλές απόψεις μουσικό σύνολο.
Οι "Ρίζες", με τους Στέλιο Κασσαπάκη στο ούτι, το Μιχάλη Χανιωτάκη στο κανονάκι, το Βασίλη Πασπαράκη στη λύρα και το Μηνά Παιγνιωτάκη στα κρουστά, έρχονται ξανά στο Πλουμί, σε μία ακόμα συνάντηση από αυτές που έχουμε ζήσει μαζί τους τα τελευταία χρόνια.
Όπως σε όλες αυτές τις συναντήσεις μας μαζί τους, θέλουμε να επισημάνουμε ξανά το εξής.
Όταν συναντηθεί κανείς με τις "Ρίζες", όλα γίνονται φανερά μπροστά του:
Ο τρόπος με τον οποίο οι "Ρίζες" αναμετριούνται με τους υψηλούς στόχους που οι ίδιοι επιλέγουν να βάζουν. Ο τρόπος επίσης που ένα τέτοιο μουσικό σύνολο καταφέρνει να "αναβιώσει" σε αρκετά μεγάλο βαθμό αυτές τις ηχογραφήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο στοιχεία φαινομενικά ετερόκλητα, όπως τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα, ή ο συγκεκριμένος τρόπος ερμηνείας, δένεται με αυτό το είδος μουσικής. Κυρίως δε, αυτό το μείγμα του επιμέρους και αθροιζόμενου ταλέντου, της γνώσης, του σεβασμού σε μια βαριά κληρονομιά, της ποιότητας στην επιλογή, της δημιουργικότητας, και του πάνω από όλα χειροποίητου αποτελέσματος χωρίς φόβο και πάθος, κάτι που προκαλεί συγκίνηση τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις όσο και στην πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για να ανοίξει κανείς αυτό το κουτί με τα δώρα από το παρελθόν και το παρόν, να συγκινηθεί, να μάθει, να συγκρίνει, να ρωτήσει, να χορέψει, να αισθανθεί και να αναζητήσει, και να δεθεί λιγότερο ή περισσότερο με την ιστορία αυτής της μουσικής.

Το κουτί αυτό λοιπόν, ανοίγει ξανά αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου, στο κυριακάτικο γλέντι στο Πλουμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου