Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αντίο Γιώργο και ευχαριστούμε για όλα



Κάπου εδώ θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις για έναν δικό μας άνθρωπο.
Έναν από εκείνους τους ανθρώπους, που με πολλούς τρόπους, με τη μουσική του, την προσπάθεια, τη σκέψη, το χαμόγελο, τις προτάσεις του, την καλοσύνη του, την αισιοδοξία, κυρίως και πάνω από όλα με την παρουσία του σε πολλές κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, ήταν εκεί.
Ίσως έναν από τους λίγους μουσικούς, που ακριβώς λόγω των παραπάνω, συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με την ιδέα μας και έπαιξε σχεδόν όλους τους τρόπους, σε διάφορες γωνιές του χώρου. Και κάθε γωνία του χώρου, τον θυμίζει γιατί με κάποιον τρόπο έπαιξε εκεί μουσική.
Θυμόμαστε τα εγκαίνια, τα γλέντια, τις συναυλίες, τις συναυλιακές βραδιές,τις αφηγήσεις παραμυθιών, τις αυτοσχέδιες στιγμές, τις μουσικές ομάδες, τις συλλογικές κουζίνες τις συζητήσεις μας. Θυμόμαστε γενικότερα εντός και εκτός του χώρου, την ειλικρινή αναμέτρηση ενός ανθρώπου με τη μουσική, κυρίως τη θέληση και τη χαρά του να παίζει όσο μπορεί και μαζί με άλλους.
Αποχαιρετούμε σήμερα κάποιον αγαπημένο που μας έμαθε πολλά, που μαζι με άλλους μάθαμε πολλά και που μας έκανε καλύτερους.
Αποχαιρετούμε σήμερα, θυμόμαστε όμως και με όλους τους τρόπους πάντα ένα κομμάτι μας, κομμάτι μιας γενικότερης ιδέας, το Γιώργο Μαυρομανωλάκη. Αντίο και ευχαριστούμε για όλα.
Υ.Γ.1 Το "Γλέντι για καλό σκοπό" που είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Πλουμί, ακυρώνεται.
Υ.Γ.2 Το Ktapodi trio, αυτή την Τετάρτη με τρεις νέους μουσικούς που έρχονται από την Αθήνα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, που είναι ένας από τους λόγους που τόσα χρόνια υπάρχει αυτός ο χώρος, αναβάλλεται για αύριο Πέμπτη, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και πένθους, αφιερώνεται ωστόσο στη μνήμη του Γιώργου.
Υ.Γ.3 Ως συνοδεία για τα παραπάνω, επιλέξαμε μία από τις πρώτες στιγμές μουσικής στο Πλουμί, αυτοσχέδια, λίγες μέρες μετά το πρώτο άνοιγμα του χώρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου