Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ένας μικρός απολογισμός από ένα πειραματικό άνοιγμα


Το Πλουμί μετά από 6 μήνες διακοπής και μια περίοδο προετοιμασίας, άνοιξε τις πόρτες του, αυτό το σαββατοκύριακο και πιο συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου και από  πρωί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Με βάση τα όσα είδαμε αυτές τις δύο μέρες, καθώς και τα όσα έρχονται, θα μας επιτραπούν κάποιες πρώτες παρατηρήσεις, μικρές υπενθυμίσεις και πρώτα συμπεράσματα για τη λειτουργία του καφενείου και του χώρου:

1. Με βάση τα όσα προηγήθηκαν, ο χώρος χρειαζόταν μια ανασυγκρότηση σε υλικό και πνευματικό επίπεδο, αυτό εξηγεί το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του.

2.Ο χώρος  επίσης  λειτουργεί σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες συνθήκες μόνο έξω, επομένως και τις δύο μέρες τραπέζια βγήκαν εκτός αυτού (ζακέτα να πάρεις τις βραδυνές ώρες).

3.Στο χώρο λειτουργεί ξανά το παντοπωλείο, ένα σύνολο από προϊόντα και δημιουργίες ανθρώπων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του project. Το παντοπωλείο γεμίζει σιγά σιγά ξανά τα ράφια του, ενώ η εξέλιξή και ο ρόλος του θα μας απασχολήσει τις προσεχείς εβδομάδες.

4. Μία από τις δομικές, αλλά όχι η μόνη, διαστάσεις του χώρου, αυτή της σχέσης του με τη μουσική, είναι ως γνωστό υπό απαγόρευση, κάτι που σίγουρα επηρεάζει κατά πολύ τα όσα γίνονται ή μπορούν να γίνουν. Η σχέση με τη μουσική, και για λόγους που πρόκειται να εξηγηθούν προσεχώς, θα παίξει κομβικό ρόλο στα όσα πρόκειται από εδώ και πέρα να συμβούν.

5.Με βάση τις παραπάνω συνθήκες, οι όποιες άλλες δραστηριότητες μπορούν να συμβούν εντός του χώρου (μαθήματα, σεμινάρια και άλλα), δεν είναι εφικτό προς το παρόν να συμβούν.

6. Και τις δύο ημέρες όπως και αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν, το καφενείο παρέχει όλα τα χρειαζούμενα, φαγητά μαγειρεμένα και ημέρας, μεζέδες, χυμούς και προϊόντα μεταποίησης, καθώς και τα κλασικά ποτά, στο ίδιο πνεύμα που κλασικά έχει, διατηρώντας το σεβασμό στους ανθρώπους που το επισκέπτονται.(ο ολοκληρωμένος κατάλογος θα ανακοινωθεί άμεσα).

7.Με βάση όλα τα παραπάνω και καθώς το Πλουμί αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή επιχείρηση εστίασης, ή εστίασης με μουσική, αυτό θα συνεχίσει να διερευνά το ωράριο λειτουργίας του, προκειμένου  όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό, όπως και το ότι είναι ανοιχτό, να έχουν νόημα για όλους, ανεξαρτήτως θέση. Με αφορμή αυτό λοιπόν, ανακοινώνουμε πως το Πλουμί θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του αυτή την Τρίτη, στις 18:00

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όσους σε αυτές τις μέρες επισκέφτηκαν το χώρο και επιφυλασσόμαστε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου