Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Πώς διαμορφώνεται ο χώρος στο Πλουμί



Ενόψει του ανοίγματος μετά από μήνες για το Πλουμί, ακολουθούν κάποιες  διευκρινίσεις για το στήσιμο του χώρου, τόσο γενικότερα με βάση τα δεδομένα, όσο και κατά τη διάρκεια τέτοιων ραντεβού όπως το αυριανό.

Το καφενείο λοιπόν με βάση τη λειτουργία των χώρων εστίασης, ανοίγει όπως είπαμε τις πόρτες του και λειτουργεί αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω (ζακέτα και μάσκα να πάρεις), ενώ μέσα εξακολουθεί να υπάρχει το παντοπωλείο, που βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης, όπως θα εξηγηθεί σε άλλη ανακοίνωση.

Το καφενείο επίσης όπως έχουμε ήδη πει, λειτουργεί μέχρι στιγμής περίπου τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, συνήθως τις μέρες Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Κατά τις μέρες αυτές και βασισμένο στη φιλοσοφία του μας υποδέχεται με όλα τα παρελκόμενα, φαγητό, μεζέδες και επιλεγμένα ροφήματα. Ένα ενδεικτικό κατάλογο των παραπάνω μπορείτε να δείτε εδώ.

Προφανώς γνωρίζουμε πως η αποκλειστική λειτουργία στον εξωτερικό χώρο, περιορίζει κατά πολύ τα όσα μπορούμε να κάνουμε από αυτά που συνήθως πραγματοποιούνται εντός του χώρου.

Παρ'όλ'αυτά παραμένουν πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτό είναι κάτι που σιγά σιγά θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται.

Ένα από αυτά, που καλώς ή κακώς αποτελεί και στοιχείο ταυτότητας του χώρου (αν και όχι αποκλειστικό), είναι τα μουσικά ραντεβού, κάτι που σε περίπου αυτή τη διάταξη είδαμε σε πλήρη εξέλιξη το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο ρόλος αυτών των ραντεβού, η γενικότερη σχέση με τη μουσική και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρουμε γύρω από αυτή, πρόκειται να εξηγηθούν στην επόμενή μας ανακοίνωση.

Όσο αφορά στα ραντεβού όπως το αυριανό λοιπόν, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Ο χώρος δεν αλλάζει φυσιογνωμία και φιλοσοφία κατά τη διάρκεια των μουσικών του συναντήσεων, άλλωστε ποτέ αυτές δεν ήταν για εμάς μια αφορμή για κατανάλωση ή κάποια μορφή εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος. Επομένως οι τιμές παραμένουν ίδιες, φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη προετοιμασία από το συνηθισμένο σε σχέση με το φαγητό καθώς και με τα λοιπά παρεχόμενα.

Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, όλα τα τραπέζια καθώς και αυτό των ανθρώπων που πρόκειται να μοιραστούν τη μουσική τους μαζί μας, θα υπάρχουν έξω, τηρώντας τα προβλεπόμενα όρια χωρητικότητας, αποκλειστικά με καθισμένους γύρω από τα τραπέζια, σεβόμενοι όσους βρεθούν στο χώρο ειδικά από μακριά, διατηρώντας το δικαίωμα όσοι περισσότεροι είναι εφικτό να γίνουν μέρος του ραντεβού και να συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τη μουσική, αυτή θα είναι με ήχο φυσικό, χωρίς να στήνεται κάποιο θέαμα ή ιδιαίτερη απόσταση του κοινού από αυτή, παρά με αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στους μουσικούς, το κοινό και το χώρο, παρά τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, διατηρώντας ο καθένας την ευθύνη του για το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς ο ένας να ξεπερνά τον άλλον,  με τη μουσική φυσικά σε ήχο πρωταγωνιστικό. Αυτός άλλωστε σε γενικές γραμμές είναι και ο χαρακτήρας τέτοιων ραντεβού, ή των περισσότερων έστω, όλα αυτά τα χρόνια. 

Λίγο πριν το τέλος, να υπενθυμίσουμε  δύο ακόμα πράγματα. 

Το πρώτο είναι πως ακριβώς επειδή καταλαβαίνουμε πως οι συνθήκες είναι δύσκολες και χρειάζεται να στηρίζουμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, στο Πλουμί δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις σε τέτοια ραντεβού. 

Το δεύτερο είναι πως επειδή όπως είπαμε όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν για εμάς μια οικονομική συναλλαγή, έστω και υπό τον μανδύα της επιστροφής της μουσικής μετά από καιρό και με βάση τις σταθερά χαμηλές μας τιμές,  είναι σημαντική και τίμια για εμάς, όχι η επιβολή κάποιας εκ των προτέρων συμμετοχής ή άλλων τέτοιων προαπαιτούμενων (τουλάχιστο με αυτά τα δεδομένα και όσο είναι ακόμα αυτό εφικτό), παρά η προαιρετική συνεισφορά των παρευρισκόμενων στο κουτί ενίσχυσης που βρίσκεται και διακινείται στο χώρο σε τέτοια ραντεβού και γενικότερα.

Αύριο λοιπόν αλλά και γενικότερα, τραπεζάκια έξω και άλλες παράμετροι, στο Πλουμί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου