Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Από την άκρη των ακριώ, αυτή την Τρίτη

Αυτή την Τρίτη 6 Αυγούστου υποδεχόμαστε στο Συνεταιριστικό καφενείο παντοπωλείο "Πλουμί", το μουσικό σχήμα "Μίτος".

"Από την άκρη των ακριώ
Δημοτικά τραγούδια, ακριτικά, ερωτικά και ​
παραλογές ξετυλίγουν τον Μίτο από το χθες στο σήμερα.
Ιστορίες για ηρωικά κατορθώματα,
​​έρωτες, μακρινά ταξίδια, μάχες με δράκους και στοιχειά.
Ιστορίες σαν τα παραμύθια που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας.
«Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες κι εγώ θα σας διηγούμαι»…"
Μίτος

Το μουσικό σχήμα Μίτος δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στα Χανιά με αφορμή την ιδέα για δισκογράφηση μίας σειράς Δημοτικών τραγουδιών, με σεβασμό στις παραδοσιακές καταγραφές, προσθέτοντας όμως το δικό τους χαρακτήρα με φρεσκάδα και χωρίς αγκυλώσεις.
Ο Αλέξανδρος, η Μαρία και ο Γιάννης είναι παλιοί φίλοι και μουσικά γνώριμοι που έχουν συμπράξει πολλές φορές σε μουσικές εμφανίσεις.
Και οι τρεις τους έχουν σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς της ελληνικής παράδοσης και όχι μόνο. Πολυσχιδείς στις μουσικές τους αναζητήσεις έχουν δισκογραφήσει δικές τους δημιουργίες ή ετερόκλητες διασκευές και τις έχουν μοιραστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.
Ο Αλέξανδρος με τον Γιάννη, εκτός των μεμονωμένων συνεργασιών τους, ήταν ιδρυτικά μέλη του μουσικού σχήματος Γιάλα, ενός ιδιαίτερου κρητικού σχήματος με πολύπλευρες μουσικές αναζητήσεις και με δισκογραφία με δικές τους δημιουργίες και πολλές σημαντικές εμφανίσεις.
Η Μαρία έχει συμμετοχές σε αρκετά και σημαντικά μουσικά σχήματα, εκτός των πολλών άλλων συνεργασιών της, με τα οποία έχει δισκογραφήσει και έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η μουσική τους πρόταση για το 2019 περιλαμβάνει τα τραγούδια από το επερχόμενο cd τους «Από την άκρη των ακριώ» διανθισμένο με τραγούδια και σκοπούς από όλη τη μουσική παράδοση της Ελλάδας.

Μίτος:

Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης – Λύρες, Τραγούδι
Μαρία Πλουμή – Λαούτο, Τραγούδι
Γιάννης Χίνος – Σάζι, Λαούτο, Τραγούδι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου