Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Για τη χθεσινή κουζίνα ενίσχυσης


Χθες Παρασκευή 11 Απριλίου, το "Πλουμί" άνοιξε τις πόρτες του για μόνο και μία ημέρα από το μεσημέρι, σε μια κουζίνα ενίσχυσης για όλους τους φίλους του, λίγο πριν το τελικό άνοιγμα. Ο χώρος είχε καθαριστεί, τα τραπέζια στρώθηκαν με τραπεζομάντηλα, κάποια βγήκαν ακόμα και έξω στα πεζοδρόμια, σε μια ηλιόλουστη γενικά ημέρα. Τα φαγητά που προετοιμάστηκαν, τοποθετήθηκαν στο διαμορφωμένο πια χώρο της κουζίνας και όλα έδειχναν έτοιμα για να αρχίσει η ημέρα.
Ήδη από νωρίς, ο κόσμος άρχισε να έρχεται στο χώρο. Όλοι έδειχναν χαρούμενοι για το μέχρι
εδώ αποτέλεσμα, παρατηρούσαν τις εργασίες που έχουν γίνει και ρωτούσαν γι αυτές που μένουν. Ταυτόχρονα, άρχισαν να έρχονται στο χώρο φίλοι μας μουσικοί με τα όργανά τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Κάποια στιγμή νωρίς το μεσημέρι άρχισαν και τα όργανα. Βιολί, ούτι, κρουστά άρχισαν να παίζουν, συνοδευόμενα αργότερα από λύρα, λάφτα, δεύτερο ούτι, προκαλώντας ένα μουσικό αποτέλεσμα πολλών ωρών μέχρι αργά το βράδυ.
Ο κόσμος εναλλασσόταν, έβγαινε έξω, έμπαινε μέσα, τραγουδούσε

 και χόρεψε σε κάποιες στιγμές. Ταυτόχρονα ήταν πολλοί οι περαστικοί που στάθηκαν,ρώτησαν, έμαθαν, κεράστηκαν ένα μεζέ ή ένα κρασί και ευχήθηκαν για τη συνέχεια.
Στο χώρο ήρθαν και οι πολύ καλοί μας φίλοι από το συνεργατικό καφενείο "Ορτακιά", που έφτιαχναν φαλάφελ για τους θαμώνες του χώρου αλλά και για τους περαστικούς, δίνοντας τα έσοδα για το "Πλουμί".
Οι καρέκλες και τα τραπέζια γέμιζαν και όταν ο ήλιος έπεσε, μεταφέρθηκαν μέσα, όπου η μουσική παρέμενε αμείωτη.
Οι τελευταίοι έφυγαν από το χώρο γύρω στις δέκα και μισή, με τις ευχές για τη συνέχεια των εργασιών και φυσικά για καλές δουλειές στο
"Πλουμί" να δίνουν και να παίρνουν.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με τη σειρά μας όλους εσάς πουήρθατε στην κουζίνα ενίσχυσης, γνωριστήκαμε και περάσαμε μαζί μια ωραία ημέρα στο χώρο μας. Θέλουμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά σας με όλους τους τρόπους, και χθες, και όλο αυτόν τον καιρό, που αποτελεί ένα πραγματικό κίνητρο για εμάς και για τη συνέχεια.
Από την πλευρά μας θέλουμε να υποσχεθούμε ότι τέτοιες και καλύτερες θα προσπαθήσουμε να είναι οι ημέρες στο "Πλουμί", του οποίου οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους εσάς από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. 
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Η ομάδα "Πλουμί"


1 σχόλιο: