Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τα άσπρα καλικαντζαράκια έρχονται στο Πλουμί λίγο πριν τα Χριστούγεννα





Η νονά της Γεωργίας, παραμονές Πρωτοχρονιάς, ξεφυλλίζει ένα παλιό ημερολόγιο και θυμάται περασμένες εποχές. Όταν κουραστεί, το εναποθέτει πάνω στο τζάκι στο σημείο ακριβώς που αντίκρισε, για πρώτη φορά, κάποια μικρά και υπέροχα άσπρα καλικαντζαράκια. Τα “ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ” είναι ένα βιβλίο με γλυκές αναμνήσεις και εκπλήξεις που φιλοδοξεί να ενώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αγροτικές εργασίες, έθιμα, καθημερινότητα, σχολική ζωή, συμμετοχή των παιδιών στην παραγωγική διαδικασία περιγράφονται με συναισθηματική επεξεργασία στο πρόσωπο της Γεωργίας. Από κοντά, δρουν κι άλλοι χαρακτήρες που συνθέτουν την κοινωνία, τα πρότυπα και τις αξίες άλλων εποχών. Λένε δημοτικά τραγούδια, συμβουλεύουν, παραδειγματίζουν, δημιουργούν πολιτισμό. Περιέχει εικονογράφηση που δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες να βάλουν τις πινελιές ώστε να στήσουν ένα δικό τους παραμύθι. Περιλαμβάνει γλωσσάρι με λέξεις που χρησιμοποιούσαμε σε περασμένες εποχές. Συνοδεύεται από c. d. με χριστουγεννιάτικα και χειμωνιάτικα τραγούδια.

Το βιβλίο "τα άσπρα καλικατζαράκια" σε κείμενα της Καλλιόπης Λασιθιωτάκη και σε εικόνες της Ασπασίας Μηλιαράκη, έρχεται στο Πλουμί, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, μαζί με όλα όσα κουβαλάει μαζί του, σε μια παρουσίαση βιβλίου, την πρώτη που γίνεται στο Πλουμί.

Τι κουβαλάει αυτό το βιβλίο μαζί του; Όπως περιγράφεται στην πρόσκληση:

"Παρέα με τα άσπρα καλικαντζαράκια, τους καλαντάρηδες και τα κρουστά θα ταξιδέψουμε στο χρόνο. Με αφηγήσεις, κάλαντα από όλη την Ελλάδα, λαογραφία, παιχνίδια και εικαστικά θα παρουσιάσουμε ένα νέο βιβλίο με τίτλο: “Τα άσπρα καλικαντζαράκια”

Μία παρουσίαση με μουσική, αφηγήσεις, σε ένα χριστουγεννιάτικο ή σχεδόν χριστουγεννιάτικο απόγευμα.
Σας περιμένουμε.

Συμμετέχει και υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο “Αλφαβητάριο”





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου