Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ένα γλέντι που μας έφερε κοντά, την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί







Την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα γλέντι από αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή.
Ο Βασίλης Πασπαράκης στη λύρα, ο Νεκτάριος Μαρίνος και ο Στέλιος Μυλωνάκης στα λαούτα, έπαιξαν για εμάς από νωρίς το απόγευμα, και τράβηξαν από την πρώτη στιγμή την προσοχή μας.
Κατ'αρχήν γιατί για μία ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες της ίδιας εικόνας, τριών μουσικών να ξεκινούν να παίζουν με ανοιχτές πόρτες με τις Αρχάνες να περνούν απ'έξω και να παρατηρούν και τους περίοικους των γύρω καφενείων να τραντάζονται από τις θέσεις τους. Ο συνδυασμός αυτής της εικόνας και του ήχου είναι μια εικόνα που αγαπάμε να βλέπουμε κάθε φορά.
Δεύτερο γιατί έχουμε δει πολλά σύνολα που απέδωσαν στο χώρο την κρητική και ευρύτερη μουσική με διαφορους τρόπους και εκδοχές, ωστόσο ο συγκεκριμένος μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά έως πολύ γοητευτικός. Δύο λαούτα που ήξεραν τι έκαναν, πλήρως εναρμονισμένα μεταξύ τους, μία λύρα που έπαιζε με απόλυτο σεβασμό στον εαυτό της και στην ίδια τη μελωδία, και μία φωνή, αυτή του Βασίλη, που σε έκανε μέρος του σκηνικού, σε έφερνε πιο κοντά στο σύνολο.
Για την ακρίβεια το αίσθημα που μας προκαλούσαν οι τρεις μουσικοί, με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ήταν αυτό του ότι δε βρισκόμασταν κάποια μέτρα απέναντί τους, σε ένα γλέντι, αλλά δίπλα τους, σε κάποια παρέα, όπου μουσική, κουζίνα και φυσικά άνθρωποι γίνονται ένα.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το γλέντι της Κυριακής, στο άλμπουμ εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου